Sluis 4 in de Zuid-Willemsvaart en de Maxwell Taylorbrug bij Veghel.
Sluis 4 in de Zuid-Willemsvaart en de Maxwell Taylorbrug bij Veghel.

Onderhoud Maxwell Taylorbrug op verzoek uitgesteld

  •   keer gelezen

VEGHEL | Op verzoek van belanghebbenden en gemeente Meierijstad heeft Rijkswaterstaat het onderhoud aan de Maxwell Taylorbrug in Veghel uitgesteld naar de periode van de bouwvak vakantie van 2023. De werkzaamheden stonden in eerste instantie voor dit jaar in september gepland.

Een woordvoerder van Rijkswaterstaat legt uit waarom de werkzaamheden zijn uitgesteld. “De periode in 2022 was buiten de bouwvak en voor veel bedrijven in de omgeving, die veel gebruik maken van de brug, héél onhandig. Tijdens de bouwvak is het gebruik minder, waardoor we hen tegemoet kunnen komen. Natuurlijk is daarbij ook gekeken naar veiligheid brug en de financiën. Dat kon allemaal.”
De brug zal tijdens de werkzaamheden ongeveer vier weken afgesloten worden voor al het wegverkeer. Hiervoor worden omleidingsroutes ingesteld. De hinder voor de scheepvaart blijft naar verwachting beperkt tot twee (weekend) dagen.
De exacte periode wordt later bekend gemaakt. Zoals aangegeven is dit rond en in de bouwvakvakantie van 2023.

Werkzaamheden
De onderhoudswerkzaamheden maken deel uit van het reguliere onderhoud dat Rijkswaterstaat laat verrichten. De werkzaamheden aan de in 1969 in gebruik genomen Maxwell Taylorbrug worden uitgevoerd door aannemer Dura Vermeer. Ze bestaan onder andere uit het vervangen van asfaltverhardingen, voegovergangen, en oplegblokken.
Uiteraard worden omwonenden en belanghebbenden geïnformeerd zodra de exacte werkperiode bekend is. Dan is ook duidelijk welke omleidingen er van toepassing zijn. “Hierbij combineren we de werkzaamheden die in dezelfde periode worden verricht aan het asfalt vanaf de brug richting de rotonde. Dit wordt gedaan in opdracht van de gemeente Meierijstad. Het gaat om de rotonde aan de zuidelijke zijde van de brug, richting het bedrijventerrein”, meldt Rijkswaterstaat.

Meer berichten