Reddingsbrigade snapt niks van sluiting binnenzwembad: ‘We voelen ons door de gemeente in de kou gezet’

  •   keer gelezen

VEGHEL | Het bestuur van de Reddingsbrigade Veghel heeft ‘ontzettend verbaasd’ gereageerd op het besluit van de gemeente Meierijstad om het huidige binnenbad in Veghel per 01 januari te sluiten sluit. Vooral omdat er in eerdere stadia steeds werd gecommuniceerd dat er een mooie overgang mogelijk zou zijn van het oude naar het nieuwe zwembad. “We voelen ons als vereniging door de gemeente in de kou gezet. Er wordt weinig rekening gehouden met de gevolgen van dit besluit”, aldus Paul Huijden, voorzitter van de Veghelse Reddingsbrigade. 

In de raadsinformatiebrief van de gemeente staat dat mogelijkheden om te zwemmen in de andere gemeentelijke zwembaden in beeld worden gebracht. Huijden: “Onze vraag is dan door wie, want in de enige mail die de Reddingsbrigade van de gemeente ontvangen heeft staat dat we zelf contact op kunnen nemen met de andere zwembaden. Dat geldt ook voor de andere gebruikers. Door corona zijn er de afgelopen jaren al meerdere langdurige periodes geweest waarin we niet konden zwemmen met alle gevolgen van dien. In deze periodes merkten we dat de verbondenheid met leden afneemt, ondanks alle inzet van onze vrijwilligers. Een nieuwe periode van vier maanden zonder zwemwater heeft vervelende gevolgen zoals ledenverlies, mislopen van contributie als enige inkomsten en weer een seizoen waarin we geen examens kunnen afnemen.”

Waterhulpverlening stagneert
De Reddingsbrigade denkt verder dat door deze sluiting het scholen en bijscholen van de lifeguards die direct ingezet worden voor de waterhulpverlening stagneert. “Onze reddingsboot ligt in de passantenhaven van Veghel direct gereed voor inzet, maar hoe kunnen dan de trainingen in de winter voortgezet worden voor de lifeguards, zodat zij hun vaardigheden en conditie op peil kunnen houden, want in mei beginnen de inzetten weer bij evenementen. Natuurlijk gaan wij er alles aan doen wat binnen onze mogelijkheden ligt om te kijken of wij op een andere locatie zwemwater kunnen huren of alternatieve lessen kunnen aanbieden, al zal dit een grote uitdaging worden”, besluit Huijden.

Meer berichten