<p>Archieffoto: Zomercarnaval in de Molenstraat.</p>

Archieffoto: Zomercarnaval in de Molenstraat.

(Foto: Arthur Pfaff)

Volledige line-up Zomercarnaval is bekend, René Schuurmans is de hoofdact

  •   keer gelezen

VEGHEL | Blaaskapel Dè Wel Jaaó organiseert op zaterdag 9 juli tussen 15.00 uur en 01.00 uur weer een editie van zomercarnaval in de Molenstraat. De line-up van het festijn in de Molenstraat is bekend. René Schuurmans is de hoofdact, maar er is natuurlijk meer te beleven. Het evenement is gratis te bezoeken.

Dè Wel Jaaó heeft samba bands Sambarooi en Outravez weten te strikken. Ook staat er een mooi aantal blaaskappelen op de programmering. GoezHoolband, Hoempa Matata, Brassmachine, Bluswerruk, Gazzerop en DeWelJaao maken hun opwachting. Verder kun je genieten van Marcel Janssen en ex-Maywood Inge. René Schuurmans treedt op om 19.30 uur..

Tussen het publiek
Jurriaan Banens vertelt: “Er komen verschillende blaaskapellen uit de hele regio naar Veghel. En de meeste daarvan halen een hoger niveau dan wij.” In de Molenstraat komt weer een rode loper te liggen en verschillende acts zullen zich afspelen midden tussen het publiek. Ook voor kinderentertainment wordt gezorgd. “Het wordt een gezellige dag waar van alles te zien en te beleven is. Er zijn zes horecazaken uit de Molenstraat die meedoen en hun gerechten presenteren. Daarnaast komen er barretjes te staan waar mensen hun drankjes kunnen bestellen. Wij hebben er ontzettend veel zin in en vinden het leuk om iets terug aan Veghel te geven.” Een gedeelte van de opbrengst wordt gedoneerd aan de strijd tegen Duchenne, een ernstige erfelijke spierziekte. De spieren worden steeds verder aangetast en verzwakt, waardoor de meeste patiënten al vanaf hun kinderjaren afhankelijk worden van een rolstoel.

Meer berichten