<p>Er komt onder andere een Wielercaf&eacute; en een startpunt voor fietsroutes in de regio, die deels over de Vlagheideberg gaan. </p>

Er komt onder andere een Wielercafé en een startpunt voor fietsroutes in de regio, die deels over de Vlagheideberg gaan.

Vlagheide krijgt met ‘Village Départ’ een fiets- en outdoorcentrum

  •   keer gelezen

EERDE | De Vlagheide op het ‘drielandenpunt’ in Meierijstad, in vijftien jaar getransformeerd tot een waardevol landschap met daarin diverse functies en elementen, krijgt er een bestemming bij als fiets- en outdoorcentrum.

Het voormalig agrarisch bedrijf aan de Vlagheide 8a is sinds 2013 in gebruik als burgerwoning en bijgebouwen. De voormalige agrarische ondernemer is er blijven wonen en heeft de plek met gevoel voor landschap, omgeving, ambachten én het sociale hart de plek rondom het woonkavel getransformeerd van een agrarisch productielandschap naar een natuurlijk en avontuurlijk landschap. Van daaruit heeft de dochter van de initiatiefnemer het zogeheten Village Départ ontwikkeld. Daarin komen de volgende activiteiten:

- Ontmoetings-, start- en finishplek voor wielrenners, MTB’ers, andere sporters en recreanten die de Vlagheide aandoen
- Wielercafé
- Fiets-, sport- en lifestyle clinics
- MTB verhuur
- Teambuilding (in- en outdoor)/ back-to-basic/ heisessies
- Vergaderen & zakelijke bijeenkomsten (desgewenst met thema sport & parallel naar presteren in bedrijfsleven)
- Sporten/recreëren met mogelijkheid tot overnachten aan het water

Het Village Départ (vertaald: Vertrek-dorp) richt zich op liefhebbers van fietsen en outdoor sporten en wordt onder meer startpunt voor fietsroutes in de regio, die deels over de Vlagheideberg gaan. Ook komen in het landschap mogelijkheden die andere activiteiten mogelijk maken als visstekken, het bestaande kooikershuisje als teambuildingcentrum en de veestal als horecaruimte met aansluitend een terras. De buitenruimte wordt gebruikt voor georganiseerde teambuilding-activiteiten. Ook komen er zes trekkershutten.

Het college van B & W heeft ingestemd met het ontwerp bestemmingsplan Vlagheide 8A en geeft het ontwerpbestemmingsplan vrij voor terinzagelegging.

Meer berichten