Afbeelding

Man (37) verdacht van miljoenenfraude, woning en panden in Veghel doorzocht

Algemeen 5.925 keer gelezen

VEGHEL | De FIOD heeft dinsdag een 37-jarige man uit Eindhoven aangehouden wegens verdenking van faillissementsfraude. De man is overbracht naar een cellencomplex in Eindhoven voor verhoor. Tijdens doorzoekingen in zijn woning en twee bedrijfspanden in Veghel is beslag gelegd op de administratie, digitale gegevensdragers en een auto.

Het strafrechtelijk onderzoek startte na een aangifte van faillissementsfraude door een curator. De verdachte was zowel bestuurder en aandeelhouder van meerdere failliete ondernemingen. Ondanks de verzoeken van de curator verstrekte de verdachte onder meer de gevraagde inlichtingen en administratie niet volledig. Ook had de verdachte, volgens de curator, schuldeisers benadeeld door onttrekkingen uit de boedel.

Buitensporige uitgaven
Het onderzoeksteam van de FIOD vermoedt dat verdachte buitensporige uitgaven heeft verricht en boven zijn stand is gaan leven op kosten van zijn bedrijven. De levensstijl werd vermoedelijk bekostigd door onttrekkingen via de bankrekeningen en het aangaan van schulden bij de ondernemingen. Op een gegeven moment waren de bedrijven niet meer in staat om zijn levensstijl te bekostigen. Ze kregen onoverkomelijke betalingsproblemen en hun faillissement werd aangevraagd. Vermoedelijk had de verdachte voor ruim 2.6 miljoen euro wederrechtelijk voordeel door de buitensporige uitgaven en het onttrekken van goederen aan de boedel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant