Afbeelding

Sfeervol muziekfeest ‘Vrienden van Zijtaart LIVE’

Algemeen 1.007 keer gelezen

ZIJTAART | Het muziekfeest van muziekvereniging Sint Cecilia uit Zijtaart vond afgelopen zaterdag 16 juli plaats op het dorpsplein. “We hadden er veel zin in en het resultaat mag er ook zijn. Het was een gezellige en sfeervolle avond met een dorpsplein gevuld met ons publiek; de Vrienden van Zijtaart LIVE”, aldus Marjan van Asseldonk van de Muziekvereniging St.Cecilia Zijtaart.

Bij het vieren van een Zijtaarts feest kan blaaskapel De Boemelaars natuurlijk niet ontbreken. Zij openden het feest op de Boemelaarsfiets, al in gebruik sinds 1978. In een optocht achter de blaaskapel werden de leden van de jubilerende muziekvereniging binnen gehaald door het publiek. “De 120ste verjaardag van de muziekvereniging vierden we met onze vrienden. Zo zong Suus Wijnen een aantal mooie nummers mee met het opleidingsorkest. Ook het zangduo Tamara Heuveling en Emiel van Herk kon natuurlijk niet ontbreken. Op veel Proms- en Dinerconcerten hebben zij eerder hun muzikale bijdrage geleverd. Zij zongen onder andere de nummers Hallelujah en Why tell me why mee met het fanfareorkest. Ook was voor deze gelegenheid onze ere-dirigent Jan Buil gevraagd om nog eens op de dirigentenbok te klimmen om de Marche Sainte Cecila te dirigeren. Deze mars is geschreven door onze huidige dirigent Albert-John Vervorst”, legt Van Asseldonk uit.

Marc van Kessel  
Ook Marc van Kessel was als gastdirigent uitgenodigd. Marc heeft jaren het opleidingsorkest gedirigeerd. Veel van zijn leerlingen zitten nu inmiddels in het fanfareorkest. De slagwerkgroep was er natuurlijk ook bij en speelde een drietal mooie werken op de (melodische) slagwerkinstrumenten. De jeugdslagwerkgroep speelde onder andere het spectaculaire nummer Fireball, waarbij de majoretten de dans verzorgde.
De majoretten hadden voor dit zomerconcert allemaal nieuwe dansen ingestudeerd. Visuele spektakels met op het einde een modeshow met daarin 120 jaar majorette- en fanfaregeschiedenis. Dit was het slotstuk van een mooie avond.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant