<p>Foto uit 1979 van Prins Pieter Vonk.</p>

Foto uit 1979 van Prins Pieter Vonk.

Kuussegatters bereiden jubileum voor, Carnavalsspullen gezocht

  •   keer gelezen

VEGHEL | Carnavalsvereniging de Kuussegatters bestaat volgend seizoen 55 jaar en viert dat onder meer met een expositie in het Raadhuis aan de Markt in Veghel. De speciale Commissie 55-jarig bestaan verzoekt inwoners, clubs en kapellen om hiervoor spullen die zijn nog in bezit hebben in bruikleen te geven.

De expositie in Het Raadhuis wordt dit najaar ingericht met onder meer voorwerpen, oude krantenberichten, foto’s, onderscheidingen en kledingstukken die te maken hebben met 55 jaar carnaval in Kuussegat. Namens de speciale Jubileumcommissie proberen Marjolein van Solt en Susan Haan in samenwerking met heemkundekring Vehchele zo veel mogelijk spullen te verzamelen. 

Mooie herinnering
Het wordt zeker geen expositie met alleen attributen van de carnavalsvereniging, maar een met spullen van álle Kuussen en Kuussinnen. Dit kunnen kielen zijn, maar ook sjaals, posters, oude consumptiebonnen, flyers en andere voorwerpen die een mooie herinnering oproepen aan één van de 55 jaren carnaval in Kuussegat.

In bruikleen geven
Wie zelf een bijzonder voorwerp in bezit heeft wordt dan ook gevraagd om dit in bruikleen te geven aan de carnavalsvereniging. Daarvoor kan contact worden opgenomen met Marjolijn van Solt via 06 54 32 59 60 of marjolijnvansolt@gmail.com of met Susan Haan via felixg@dds.nl.. Zij kunnen ook meer informatie geven over de samenstelling van de expositie en de periode waarin deze te bezoeken is. Later volgt meer informatie over het hele jubileumprogramma.

Meer berichten