Foto:
WINACTIE

Bij PAKHUIS_15 doen ze er schepje bovenop: ‘Dat zijn we bijna verplicht met zo’n dikke line-up’

  •   keer gelezen

VEGHEL | De derde editie van PAKHUIS_15 staat gepland op zaterdag 27 augustus. Organisator en dj Roy van de Veerdonk uit Veghel laat weten dat de locatie, tussen de imposante silo’s op de Noordkade, en de opzet van het house- en techhouse evenement hetzelfde blijft. “De indeling van het terrein verandert wel een beetje en we doen er qua licht en geluid een schepje bovenop”, vertelt Van de Veerdonk, die zelf onder de naam D’YOR weer achter de draaitafels kruipt.

De verandering aan het terrein zit hem vooral in het gebruik van een heuse tribune. “Het is de tribune die wel vaker op de Noordkade wordt ingezet”, legt Van de Veerdonk uit. Onder de naam PRSSPLY organiseert hij samen met Martijn Dickerscheid PAKHUIS_15. “We plaatsen de tribune helemaal op het einde van het terrein, recht tegenover de dj. Bezoekers kunnen dus vanuit daar de hoogte in en zo hebben ze mooi zicht op de dansvloer en de dj-booth.”

‘Dikke line-up’
Van de Veerdonk laat weten dat de kwaliteit van het geluid en het licht verder omhooggaat. “Dat zijn we bijna verplicht met zo’n dikke line-up. Naast ikzelf en Mr. B en Nealz komen dit keer Siege, Kim Kaey en René Amesz naar de Noordkade. Ik ben wel een jaar bezig geweest om deze line-up rond te krijgen. Het is mooi om te zien dat we ook aanvragen krijgen van boekingskantoren uit binnen- en buitenland. Er zijn verschillende dj’s die de locatie zo gaaf vinden dat ze graag een keer komen draaien.”
Van de Veerdonk is zeer tevreden met het binnenhalen van zowel Siege, Kim Kaey als René Amesz. “Siege is enorm talentvol, Kim Kaey heeft een aantal bekende hits gemaakt en al verschillende keren in de nationale hitlijsten gestaan en dan hebben we René Amesz nog. Hij staat al een jaar of vijftien aan de top. René is echt een steengoede dj. We pakken dit jaar flink uit. Het wordt weer een lekker dancefeest”, belooft de Veghelse dj.

Boilerroom
Alle positieve reacties van vorig jaar hebben Van de Veerdonk goed gedaan. Volgens hem is er behoefte aan een dergelijk house- en techhouse evenement. “We kunnen dit jaar maximaal 850 bezoekers kwijt. Dat is een mooi aantal. Het moet ook niet te druk worden.” Twee feedbackpunten van de voorgaande editie heeft de Veghelaar ter harte genomen. “Er zijn dit jaar kluisjes en de dj staat iets hoger dan tijdens de eerste editie. Zo kan iedereen het goed zien. Het Boilerroom idee verdwijnt overigens niet helemaal.”
Het feest wordt inmiddels traditiegetrouw gehouden in het laatste weekend van de bouwvakvakantie. Van de Veerdonk: “PAKHUIS_15 is een mooi event om de vakantie mee af te sluiten. Meer informatie en kaartjes zijn te vinden via www.pakhuis15.nl.”

Zomerkade
Wie niet wil wachten tot zaterdag 27 augustus kan in het weekend van vrijdag 19 en zaterdag 20 augustus terecht bij de Zomerkade tegenover restaurant Wittern. “PRSSPLY neemt dan twee dagen de muziek voor haar rekening. Er komt genoeg lokaal talent voorbij”, besluit Van de Veerdonk.

Houd de Facebookpagina van Stadskrant Veghel in de gaten voor leuke winacties!

Meer berichten