<p>Desde El Alma verzorgt tijdens het Afzakkereisje de muziek.&nbsp;</p>

Desde El Alma verzorgt tijdens het Afzakkereisje de muziek. 

(Foto:)

Afzakkereisje naar de Méditerranée met livemuziek

  •   keer gelezen

VEGHEL | Op reis naar een zomerse bestemming en je hoeft er niet eens ver voor weg. Dat kan vanavond (donderdag 4 augustus) vanaf 20.00 uur in Cultuurcafé De Afzakkerij op de Noordkade in Veghel. Daar wordt ook deze zomer weer een wekelijkse trip naar een mooie (vakantie)bestemming gehouden. Het Afzakkereisje gaat deze week naar het Middellandse Zee gebied. 

Er is voor elke bezoeker een welkomstdrankje en een passend hapje van het huis. Bovendien is er deze week livemuziek van het trio Desde El Alma. De volgende ‘Afzakkereisjes’ zijn op donderdag 11 augustus (Texas), 18 augustus (Jamaica), 25 augustus (Afrika) en 1 september (Mexico). De toegang tot alle avonden is gratis.

Vanuit de ziel
Ze noemen zichzelf Desde El Alma, wat betekent ‘vanuit de ziel’. Dat tekent ook het passionele repertoire. Het trio brengt een verzameling van voornamelijk Zuid-Europese liedjes: Italiaans, Portugees, Spaans en Frans. En niet alleen volkse of populaire liedjes, maar ook doorgaans goed verteerbare nummers uit het Napolitaanse repertoire. Soms aangevuld met Engelstalige of Nederlandstalige nummers. Maar ook als er behoefte is aan een meer ingetogen optreden, is er genoeg materiaal voorhanden. De combinatie accordeon, gitaar en zang, vaak ook tweestemmig, zie je niet zo veel. Ten onrechte. Desde el Alma laat horen dat het een prima combinatie is. Dat wordt nog eens versterkt doordat de drie leden hun verschillende muzikale achtergronden laten versmelten.

Desde El Alma bestaat uit Fred Mathijsen (zang), Jan Willems (accordeon) en Jan Willems (gitaar, zang).

Meer berichten