De actrices hebben haar roots in Meierijstad, Lotte in Schijndel en Lisanne in Sint-Oedenrode.
De actrices hebben haar roots in Meierijstad, Lotte in Schijndel en Lisanne in Sint-Oedenrode.

Extra show radicale gezelligheid in theater de Blauwe Kei

Algemeen 355 keer gelezen

VEGHEL | Tijdens de feestelijke seizoenskick-off van de Blauwe Kei, Theater aan de Noordkade, is het gezelschap Radicale Gezelligheid (uit Meierijstad) te zien met de voorstelling De Wereld Heeft Ons Failliet Verklaard. In eerste instantie stond de voorstelling alleen op zaterdag 3 september op het programma, maar aangezien die show zo goed als vol zit spelen ze de voorstelling ook al op vrijdag 2 september.

De ene moeder werd boventallig verklaard, de andere werd na dertig jaar plots ontslagen. Samen met hun moeders bevragen actrices Lotte en Lisanne de wereld van werk. Ze proberen een toekomst te formuleren die gefundeerd is op de waarden waarmee ze zijn opgevoed: onvoorwaardelijkheid, loyaliteit en zorgzaamheid. Alle vier verlangen ze naar een radicale verandering in het arbeidsklimaat.

Made in Meierijstad
Radicale Gezelligheid heeft haar roots in Meierijstad, Lotte in Schijndel en Lisanne in Sint-Oedenrode. Na een tour door heel Nederland wil het gezelschap haar verhaal ‘thuis brengen’, naar de regio waar ook het arbeidsverleden van beide moeders zich heeft afgespeeld.
Radicale Gezelligheid is te zien op vrijdag 2 en zaterdag 3 september, als onderdeel van het feestelijke openingsweekend van de Blauwe Kei. Het weekend van 2, 3 en 4 september staat bol van theater, muziek en film. Kijk voor meer info op blauwekei.nl/seizoenskickoff. De voorstelling De Wereld Heeft Ons Failliet Verklaard start om 20.30 uur in het Magazijn.

Tickets kosten 10 euro (inclusief inleiding én nagesprek) en zijn te bestellen op www.blauwekei.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant