Het achttal van het eerste uur van ponyclub De Reigertjes in Mariahout.
Het achttal van het eerste uur van ponyclub De Reigertjes in Mariahout. Foto:

Reünie ponyclub “De Reigertjes” vanwege 40 jarig bestaan.

Verenigingen 497 keer gelezen

ZIJTAART | Ponyclub De Reigertjes organiseert op zaterdag 24 september een reünie op ruitersportterrein De Leinse Hoefslag in Zijtaart vanwege het 40 jarig-bestaan. Het initiatief van deze bijeenkomst komt van enkele oud-leden samen met het bestuur. 

De organisatie vertelt over de club en haar geschiedenis: “In mei 1983 werd het allereerste concours gereden in Mariahout. De oud-leden herinneren zich nog dat het vooral spannend en ook heel slecht weer was. Later op die middag waaide de grote tent zelfs om. Er werd toen geen parade mee gereden, omdat het de hele dag regende. Ze reden met een achttal en viertal ruiters en amazones onder leiding van Cor Coppens en Henri Rovers en zij hopen dan ook de ruiters van die tijd te ontmoeten. Midden negentiger jaren brak er een hele bijzondere periode aan, met vele successen. Onder leiding van Peter van Asseldonk , Henri Rovers en ook Cor Coppens. Ponyclub “De Reigertjes” werd in die tijd meerdere keren Nederlands kampioen, met zowel viertal, achttal en Nederlands clubkampioen. Een unieke tijd herinnert Hanneke van Asseldonk zich. Ook individueel waren verschillende ruiters bij de besten van Nederland. Momenteel zijn er weer vele nieuwe leden die er veel zin in hebben. Zij gaan een hele mooie tijd tegemoet, met ook een prachtige accommodatie.”

Praktisch
Aanmelden voor de barbecue kan via de mail pcdereigertjes@gmail.com, ook kan je een app sturen naar 0623761913. De reünie begint om 20.00 uur. “Alle leden, oud-leden, ouders, lesgevers en (oud) bestuursleden zijn van harte welkom”, besluit de organisatie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant