De powerbluesband Raymunda speelt een mix van bluesrock, een vleugje soul, country en jazz.
De powerbluesband Raymunda speelt een mix van bluesrock, een vleugje soul, country en jazz.
VIDEO

Powerblues van Raymunda in De Afzakkerij

Algemeen 644 keer gelezen

VEGHEL | De formatie Raymunda geeft op zondagmiddag 18 september om 15.00 uur een optreden in Cultuurcafé De Afzakkerij op de Noordkade in Veghel. De powerbluesband Raymunda een mix van bluesrock, een vleugje soul, country en jazz. Geïnspireerd door onder andere Etta James, Bonnie Raitt, Jimi Hendrix en een heleboel rock uit de 60s/70s, brengt de band muziek met veel emotie en sensatie, die het ene moment opzweept en het andere moment een gevoelige snaar raakt. De toegang is gratis. 

Raymunda Vervaeck is een ervaren blueszangeres oorspronkelijk afkomstig uit Breda, maar nu woonachtig in Amsterdam. Sinds een aantal jaren opereert ze met haar vijfkoppige band onder de naam Raymunda, daarvoor onder de naam BLOEZZ. Raymunda is een uitstekende powerblues band. Spil van de groep is de vurige zangeres, die vanwege haar rauwe strot soms vergeleken wordt met Janis Joplin. Haar band bestaat verder uit leadgitarist Martin Waliana, ritmegitarist Stephan Bijl, bassist Robin Kraag en drummer Tim Koning. De groep excelleert vooral in de harde bluesrock.

Zwerftocht
Al op haar veertiende begreep Raymunda dat je door te schrijven je traumatische jeugd kon verwerken. Op haar veertiende is ze haar onveilige situatie ontvlucht en is gaan zwerven. Tijdens haar zwerftocht schreef ze verhalen en gedichten, waar later songteksten uit voortkwamen. Maar ook met een klassieker als I’d Rather Go Blind heeft Raymunda menig traantje veroorzaakt. De band krijgt het steeds weer voor elkaar om het dak eraf te spelen. Vast ook in De Afzakkerij.


Raymunda Vervaeck is een ervaren blueszangeres.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant