The Royal King moet een van de blikvangers op de kermis in Veghel worden.
The Royal King moet een van de blikvangers op de kermis in Veghel worden.

Eindelijk weer een normale Veghelse kermis: ‘De prijzen stijgen iets, maar gaan niet door het dak’

Algemeen 2.788 keer gelezen

VEGHEL | De opbouw van het kermisterrein in Veghel is begonnen. Komende vrijdag barst de kermis los op het Stadhuisplein en het Meijerijplein. Voor het eerst in twee jaar hoeft de organisatie zich geen zorgen te maken over het coronaspook. In totaal komen er ongeveer 35 kermisexploitanten naar Veghel.

De kermis van 2020 en de editie in 2021 gingen de boeken in als een ‘coronakermis’. Het terrein was omheind, er was één centrale in- en uitgang en de looproutes waren duidelijk aangegeven. Voorzitter van Stichting Kermissen Veghel, Mike van den Biggelaar, is blij dat deze restricties dit jaar vervallen. “Zonder hekken is het veel gezelliger. De bezoekers kunnen weer gaan en staan waar ze willen.”

The Royal King
Volgens Van den Biggelaar profileert de Veghelse kermis zich al jaren als brede familiekermis. “Dat wil zeggen dat er voor verschillende doelgroepen van alles te doen is. Er is een mooie afwisseling tussen groot- en kleinvermaak”, legt de voorzitter uit. In totaal komen er ongeveer 35 kermisexploitanten naar Veghel. “Daaronder bevinden zich bekende attracties als de Tornado en The Royal King. Voor de kleintjes is er ook voldoende keuze, waaronder een reuze glijbaan, een authentieke draaimolen en een Reis door Toverland, en de spelletjesfanaten hebben genoeg opties. Daarnaast is er op de kermis voldoende lekkers te krijgen, zoals oliebollen, vis, snoep en snacks”, belooft Van den Biggelaar. Bij de poffertjeskraam komt weer een terrasje te staan. 

Energieprijzen
De kermis wordt op woensdagavond niet afgesloten met een vuurwerk- of lichtshow. Van den Biggelaar: “We hebben geïnventariseerd en voor ons gevoel is er niet super veel belangstelling voor. Bovendien is het hartstikke duur. We steken het geld liever in een goede kermis.” Een ander probleem waar de kermisexploitanten tegenaan lopen zijn de stijgende energieprijzen. Stichting Kermissen Veghel schiet te hulp. “Normaal berekenen we alle energieprijzen door aan de exploitant. Dit jaar betalen we een gedeelte uit eigen zak. De ritprijzen stijgen omdat alles duurder wordt, maar gaan door deze maatregel niet door het dak. We hebben de schade beperkt weten te houden”, stelt Van den Biggelaar.

Parkeerverbod
De kermis in Veghel duurt van vrijdag 16 september tot en met 21 september. Er geldt een parkeerverbod op het parkeerterrein voor bij het Stadhuisplein. Dit vanwege het opbouwen van de kermis. Auto’s die er toch staan worden door de gemeente weggesleept. De parkeergelegenheid op het Stadhuisplein is op donderdag 22 september in de avond weer beschikbaar. De weekmarkt van donderdag 15 september wordt verplaatst naar Vlas en Graan (achter pand Berden). Voor de openingstijden van de kermis check onze website.

Openingstijden kermis:
Vrijdag: 16.00 tot 00.00 uur.
Zaterdag: 14.00 tot 00.00 uur.
Zondag: 13.00 tot 23.00 uur.
Maandag: 14.30 tot 23.00 uur.
Dinsdag: 14.30 tot 23.00 uur.
Woensdag: 13.00 tot 22.00 uur.

Markt
Op de Markt is er van alles te doen. De verschillende horecagelegenheden hebben een uitgebreid programma in elkaar gedraaid. Check voor meer informatie de socials van je favoriete café. Let op voor sommige evenementen zijn kaartjes nodig.

The Royal King moet een van de blikvangers op de kermis in Veghel worden.
De Tornado
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant