De 97-jarige veteraan Vincent Speranza (Foto's J. van Nunen en J. Swinkels).
De 97-jarige veteraan Vincent Speranza (Foto's J. van Nunen en J. Swinkels).

97-jarige veteraan maakt parachutesprong

Algemeen 1.256 keer gelezen

SINT-OEDENRODE | Op een dropzone aan de Sint- Oedenrodeseweg/Bestseweg in Sint-Oedenrode zijn donderdagdag 15 september herdenkingssprongen uitgevoerd. Hier zijn op 17 september 1944 parachutisten van 502nd Parachute Infantry Regiment (101st Airborne Division) geland om de bruggen in Sint-Oedenrode en Best in te nemen. Afgelopen donderdag waren er parachutesprongen van Round Canopy Parachuting Team The Netherlands en Parachute Group Holland.

De sprong was georganiseerd door RCPT The Netherlands. De bevriende parachutistengroep Parachute Group Holland sprong met ze mee op deze dropzone. Het gebeurde vanuit een C47, waar rond 10.15 uur de eerste 25 mannen uitsprongen. Het vliegtuig is daarna nog twee keer terug geweest naar het vliegveld om meer springers op te halen. In totaal zijn er circa 65 parachutisten geland. De weersomstandigheden waren prima.

Veteraan Vincent Speranza was bij deze herdenkingsprong aanwezig en de parachutisten toonden allemaal hun waardering voor deze vitale 97-jarige veteraan. Deze sprong was bewust niet vooraf aangekondigd in verband met veiligheidsmaatregelen. Maar diverse mensen hadden er toch iets van opgevangen en zijn komen kijken.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant