FIOD deed afgelopen dinsdag onderzoek op het terrein van Frits van Eerd.
FIOD deed afgelopen dinsdag onderzoek op het terrein van Frits van Eerd.

Jumbo-topman Frits van Eerd langer vast als verdachte in witwaszaak

Algemeen 1.149 keer gelezen

VEGHEL | De rechter-commissaris in Assen heeft vrijdag de inbewaringstelling bevolen voor de duur van 14 dagen voor de 58-jarige hoofdverdachte uit de gemeente Aa en Hunze. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij diverse witwasconstructies waarbij geld en goederen zijn witgewassen. Ook Jumbo-topman Frits van Eerd blijft langer vastzitten. 

“Met twee verdachten, een 55-jarige man uit Heeswijk-Dinther en een 57-jarige vrouw uit Gasteren zijn de FIOD en de politie nog in verhoor. Hun inverzekeringstelling is vanmiddag door de rechter-commissaris getoetst en door de officier van justitie verlengd met maximaal drie dagen. In deze periode zal de officier van justitie besluiten of de verdachten kunnen worden heengezonden of dat er een vordering tot inbewaringstelling bij de rechter-commissaris zal worden gedaan. Zij zitten nog in beperkingen, net als de hoofdverdachte”, meldt het Openbaar Ministerie.

De vijf andere verdachten, een 48-jarige vrouw uit Gasteren, een 50-jarige vrouw uit Assen, een 33-jarige man uit Assen, een 46-jarige man uit Assen en een 68-jarige man uit Rosmalen zijn na de verhoren heengezonden. Zij blijven wel verdachte in het onderzoek.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant