Skunk Heren 1 wint eerste wedstrijd

Overige sport 179 keer gelezen

VEGHEL | Het nieuwe seizoen in de eerste divisie begon voor Skunk Heren 1 met een derby tegen Donki Sjot Heren 2 uit Den Dungen. Skunk heeft dit seizoen drie nieuwe aanwinsten. Als eerste is Stef Thijssen van Volt dit seizoen te bewonderen op de middenpositie. Wouter van de Ven is weer terug bij Skunk, en Mali Dogan is de laatste aanwinst van dit seizoen.

In de eerste set begon Skunk fel en pakte een voorsprong, maar aanvalsfouten zorgden ervoor dat Donki Sjot bij kon blijven. Met een lagere foutenlast kon Skunk de eerste set binnen slepen met 25-20.
In de tweede set waren de heren uit Veghel op stoom en konden ze snel een voorsprong uitbouwen. Met uitblinkers Robbert en Finn werden de toeschouwers getrakteerd op mooie blokkades en harde aanvallen. Skunk won de tweede set met 25-16. Ook de derde set was Skunk gefocust, terwijl de heren uit Den Dungen te veel fouten maakten zodat Skunk op een 3-0 voorsprong kwam.

In de vierde set was Skunk minder bij de les en speelde Donki Sjot met meer lef. Skunk had moeite met de verhoogde servicedruk van Donki Sjot, terwijl ook de aanval van Skunk begon te happeren. De Veghelaren kwamen op een achterstand waardoor de gasten een punt konden nemen. Daarmee eindigde de wedstrijd in 3-1, waarmee Skunk baalde van het setverlies.

Skunk speelt over twee weken tegen Inter Rijswijk, twee teams die vorig jaar aan elkaar gewaagd waren.