Archieffoto van Attacus.

Attacus Heren 1 ten onder in eerste competitiewedstrijd

Overige sport 397 keer gelezen

VEGHEL | Na een bewogen zomer is Attacus Heren 1 het nieuwe basketbalseizoen niet goed begonnen. Met heel wat nieuwe gezichten binnen het team verloren de Veghelaren van het bezoekende Cobranova.

Beide ploegen gingen wat stroef van start maar door het vele balverlies van Attacus begon Cobranova het eerste kwart met een voorsprong 15-21. Doordat Attacus een aantal stops maakte en met een aantal driepunters een korte run bewerkstelligde werd het al snel weer spannend. Toch kon de thuisploeg niet doordrukken. Cobranova maakte een zelfde soort run aan het eind van het tweede kwart en zodoende gingen beide team rusten met een 35-45 tussenstand.

Nieuw tactisch plan
Na de teambespreking kwam Attacus uit de kleedkamer met hernieuwde energie en een nieuw tactisch plan. De mannen gingen de strijd aan en bleven constant in de buurt van de bezoekers. Toch lukte het Attacus niet om langszij te komen. In het laatste kwart speelde Cobranova, met heel wat ervaring binnen de lijnen, het verstandig uit en dus bleef een comeback uit: Eindstand 74-81.