Afbeelding

Festival Visuals in de Blauwe Kei

Kunst en cultuur 20 keer gelezen
VEGHEL – Een bijzonder festival vindt van komend weekend tot eind april plaats bij de Blauwe Kei in Veghel: Festival Visuals. Bij deze vorm van theater, zijn beelden veelzeggend en wordt er over het algemeen niet tot nauwelijks gesproken.

[image=275009]

De Blauwe Kei presenteert tijdens het festival vier voorstellingen: Magic Dust, BUG, Translunar Paradise en Escape. Met de toevoeging van deze veelal non-verbale voorstellingen aan het huidige aanbod, krijgen bezoekers van het theater de kans om kennis te maken met deze relatief onbekende, maar toegankelijke vorm van theater.
Het festival start komende zaterdag met Magic Dust, een visuele, poëtische en digitale poppenvoorstelling. Omdat de voorstelling fascinerend voor jongere kinderen is, maar net zo aantrekkelijk voor een volwassen publiek, is hij zowel in de middag als de avond te zien. Jakop Ahlbom, die theater, mime, dans en illusionisme vermengt tot een unieke theatertaal, staat op zaterdag 22 maart in het theater. Hij waagt zich aan een bestaand toneelstuk, namelijk de psychologische thriller BUG. Op donderdag 10 april komt Theatre Ad Infinitum naar Veghel met de voorstelling Translunar Paradise. Een romantisch verhaal over het leven, de dood en de eeuwige liefde. Het festival sluit af op donderdag 24 april met de voorstelling Escape van TamTam Objektentheater. Deze makers van beeldende voorstellingen spelen een live animatiefilm.
Kaarten voor de voorstellingen van Festival Visuals zijn te reserveren via www.blauwekei.nl, telefonisch via (0413) 34 25 55 of aan de theaterkassa op werkdagen tussen 13.00 en 17.00 uur.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant