Afbeelding

Werkzaamheden N279 Noord

Verkeer en vervoer 79 keer gelezen
VEGHEL - De werkzaamheden voor de verbreding van de N279 tussen 's-Hertogenbosch en Veghel zijn maandag begonnen. Aannemerscombinatie VOF De Vaart legt, in opdracht van de provincie, een nieuwe parallelweg en een doorlopend fietspad van 's-Hertogenbosch naar Veghel aan. Tijdens de werkzaamheden blijft de N279 Noord open voor verkeer.

[image=312264]

De aanleg van de nieuwe parallelweg duurt tot medio 2016. De bestaande parallelweg blijft in gebruik voor plaatselijk verkeer. Op enkele plaatsen maakt het bouwverkeer gebruik van de bestaande parallelweg. Het verkeer wordt uit oogpunt van veiligheid op een aantal plaatsen op de parallelweg omgeleid.

Slopen
Bij de Runweg in Berlicum vinden in september en oktober ingrijpende werkzaamheden plaats. Na het rooien van bomen en het slopen van panden, verlegt de aannemer de wegen Beekveld en Runweg en graaft een deel van de nieuwe Aa. Hiervoor is het nodig het Beekveld aan de noordzijde van de Runweg af te sluiten. Daarnaast komt er begin oktober een tijdelijke brug te liggen over de nieuwe Aa. Verkeer uit Berlicum rijdt in de bouwperiode via deze tijdelijke brug en een tijdelijke weg vanaf de Runweg naar de N279 Noord toe.

[image=303677]

Overlast
Er komt een nieuw fietspad langs het kanaal van 's-Hertogenbosch naar Veghel. Op 1 oktober is het fietspad klaar. Tot die datum is voor fietsers een omleiding ingesteld tussen 's-Hertogenbosch en Den Dungen. Fietsers worden in zuidelijke richting omgeleid. In 2016 wordt bij Berlicum een fietsbrug over het kanaal gemaakt. De overlast voor verkeer op de weg blijft beperkt tijdens de werkzaamheden. Niet alleen blijft de N279 Noord open, ook maakt het bouwverkeer zoveel mogelijk gebruik van de parallelweg. Kijk op http://www.werkenaanN279Noord.nl voor het overzicht.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant