Afbeelding

Lekker fietsen tussen Den Bosch en Veghel

Verkeer en vervoer 326 keer gelezen
VEGHEL - Rondom de N279 tussen Den Bosch en Veghel komen fiets- en struinpaden. De natuur krijgt meer de vrije loop. Langs de Aa komt vrij grazend rundvee en op het water wordt het kanoën gestimuleerd. Bij de verbreding van de provinciale weg N279 gaat veel aandacht uit naar het autoverkeer, maar ook de recreatie tussen Den Bosch en Veghel krijgt een flinke oppepper.

[image=311960]

Na 24 augustus krijgt een aantal zaken omtrent de N279 Noord echt vorm. Dat komt niet pal aan de N279, maar aan de andere kant van het kanaal. Herman van den Brink is omgevingsmanager van aannemerscombinatie De Vaart. Hij vertelt dat het gaat om een fietspad langs het volledige traject. "Het wordt een asfaltweg van vier meter breed, met een witte markering tussen de rijrichtingen. Je fietst straks langs het water in een mooi groen gebied. Van het verkeer aan de andere kant van het water heb je nauwelijks last.”

Zand
Naast dit fietspad komt er ook een nieuwe fietsbrug over het kanaal bij de Runweg in Berlicum. Die wordt echter pas in 2016 aangelegd. Wel starten er vanaf 24 augustus diverse andere voorbereidende werkzaamheden. "Zo wordt er vanaf de aansluiting Runweg bij Berlicum tot aan de A50, zand verplaatst uit de twee depots Seldensate en Laverdonk. Het gaat om zand dat nodig is voor de aanleg van de nieuwe parallelweg” laat Van den Brink weten.

Informatiecentrum
Speciaal voor de verbreding van de N279 noord is op bedrijventerrein De Brand (Zuiderkruis 9 in ’s-Hertogenbosch) een informatiecentrum opgezet. De openingstijden zijn maandag van 13.00 uur tot 14.00 uur en woensdag en donderdag van 10.00 uur tot 16.00 uur.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant