Afbeelding

Blauwe Kei haakt in op Festival Visuals

Kunst en cultuur 30 keer gelezen
VEGHEL – Theater De Blauwe Kei introduceert komende maanden een bijzondere theaterdiscipline in Veghel. Met Festival Visuals haalt het theater een drietal ‘voorstellingen zonder woorden’ in huis.

Negen theaters in Nederland, waaronder De Blauwe Kei, introduceren in maart en april Festival Visuals. In de Blauwe Kei zijn drie bijzondere voorstellingen te zien: Pierric, Mr. Bunk en LEO. Met deze non-verbale voorstellingen laat De Blauwe Kei het Veghelse publiek kennismaken met een relatief onbekende, maar toegankelijke vorm van theater. Het gaat om voorstellingen met een fysieke speelstijl, aangevuld met bijzondere theatrale keuzes en vondsten. Door speciale geluidseffecten, projecties, uitlichting, objecten, poppen en installaties zijn het stuk voor stuk theaterbelevenissen. De Blauwe Kei zorgt tevens voor een randprogramma.
De eerste voorstelling is op 4 april: Pierric Thentory balanceert tussen de wereld van theater, magie, mime en comedy. Mr. Bunk maakt origineel en verrassend schaduwtheater met poppen in de hoofdrol en staat op woensdag 17 april in het theater. Op maandag 22 april wordt het festival voor Veghel afgesloten met de voorstelling LEO, een verbazingwekkende one-man show waarin door middel van live-projectie de fysieke werkelijkheid en de illusie naast elkaar worden gezet.
Meer informatie staat op www.blauwekei.nl

[image=239697]

[image=239696]

[image=239695]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant