Afbeelding

KvK stimuleert centrummanagement

Politiek 71 keer gelezen
SON EN BREUGEL - De gemeente Son en Breugel en de OVSB willen de samenwerking verder structureren en professionaliseren via de oprichting van Centrummanagement Son en Breugel. Uit een onderzoek in juni 2010 bleek dat hiervoor onder ondernemers een groot draagvlak bestaat.

Een stuurgroep is aan de slag gegaan met de voorbereidingen. Er is een plan opgesteld met de visie, ambities, organisatiestructuur en een conceptactiviteitenplan. Ook zijn er gebiedsmanagers en een lokale kwartiermaker aangesteld. In het eerste kwartaal van dit jaar kan Son en Breugel daadwerkelijk starten met centrummanagement. Voor die tijd moet de organisatiestructuur worden ingericht, een communicatiestrategie worden opgesteld met bijbehorend evenementen- en promotieplan en een begroting worden gemaakt, inclusief de wijze waarop het collectief wordt gefinancierd (via een nog op te richten ondernemersfonds).

[image=201652]

Centrummanagement wil ook vastgoedeigenaren actief betrekken bij het reilen en zeilen van het centrum, onder meer door aandacht te besteden aan leegstaande panden en het formuleren van een brancheringsplan. De samenwerking moet bekrachtigd worden via het oprichten van de Stichting Centrummanagement Son en Breugel en het ondertekenen van een samenwerkingsconvenant. Vanuit het Programma Centrummanagement Brabant heeft de Kamer van Koophandel een stimuleringsbijdrage toegekend. Jan van Vroenhoven, bestuurslid KvK Brabant, heeft een cheque van 10.000 euro uitgereikt aan Cees de Wit (ex-voorzitter OVSB en nu kartrekker centrummanagement) en John Frenken (wethouder).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant