Afbeelding

Verplaatsen ijsbaan ‘gigantisch duur’

Politiek 56 keer gelezen
VEGHEL – “De kosten voor het verplaatsen van de gemeentelijke ijsbaan naar het Julianapark zijn gigantisch hoog, té hoog”, zegt wethouder Annemieke van de Ven. Het idee om het Julianapark geschikt te maken voor de aanleg van een natuurijsbaan, is voorlopig van de baan.

[image=203877]

“We hebben gekeken of we de ijsbaan kunnen verplaatsen. Verschillende offertes zijn opgevraagd, de kosten liggen tussen de € 30.000,- en € 120.000,-, dat is veel te veel, vooral in deze tijd.” Dus blijft de ijsbaan voor Veghel komende tijd op de Aa-broeken.
Verder is er in elke dorpskern mogelijkheid om een ijsbaan te realiseren. Het initiatief hiervoor moet bij de dorpsraden liggen. Als er een initiatief ontstaat, wil de gemeente daarover in gesprek gaan om een baan te faciliteren. “De samenwerking met de vrijwilligers van de Rotary en Keldonk is erg goed bevallen. De Rotary heeft bijvoorbeeld het ijs schoongemaakt en zorgde voor Koek en Zopie.” Wel vindt het college het belangrijk om goede afspraken te maken over verantwoordelijkheden, bevoegdheden, verdeling van taken (zoals het prepareren en onderhouden van de ijsbanen). “Wij zijn uiteindelijk eindverantwoordelijk”, licht Van de Ven toe. De vaste kosten en het winterklaar maken blijven bij de gemeente.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant