Afbeelding

'Alles rustig verlopen in stemlokaal'

Politiek 66 keer gelezen
VEGHEL - Het is even voor 21.00 uur. Jan de Ruijter kijkt op de gang van het stadhuis of er misschien nog iemand aan komt lopen die zijn stem wil uitbrengen. Als dat niet het geval is sluit het hoofd van het stembureau klokslag 21.00 uur de deuren.

[image=223689]

Met een klap gaat het klepje op het deksel van de verkiezingsbus. "We gaan de stemmen nu meteen tellen en ik ga een proces verbaal opmaken", licht De Ruijter het vervolg van de lange dag toe. "Hier is het allemaal rstig verlopen. Er zijn geen incidenten geweest." Volgens De Ruijter was het druk in het hoofdstembureau van Veghel. "Aan de stempassen hebben we kunnen zien dat hier ook veel mensen van buiten Veghel hun stem hebben uitgebracht. Denk maar aan personeel van winkels in het centrum."
In het midden van de raadzaal worden de twee verkiezingsbussen omgekeerd en vallen de honderden stembiljetten op de grond. Meteen gaan de medewerkers van het stembureau aan het werk. Ze gaan op de grond zitten en vouwen de enorme biljetten open. Enkele medewerkers van de gemeente schieten na enige tijd toe om de biljetten per partij te selecteren. Langzaam wordt de stapel opgevouwen stembiljetten kleiner. Handelingen die op alle stembureaus worden verricht.
Vijftien ambtenaren zijn deze avond op het stadhuis in touw om alle stembiljetten in te nemen en alles te controleren. De verwachting is dat pas aan het begin van de nacht het definitieve aantal stemmen bekend is. Een eerste prognose wordt in de loop van deze avond bekend.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant