Afbeelding

SP Kamerlid in discussie met ROC-studenten

Politiek 54 keer gelezen
VEGHEL - Wanneer is de economische crisis voorbij? Hoe lang moeten 'we' nog bezuinigen? Twee van de, niet de gemakkelijkste, vragen die leerlingen van ROC de Leijgraaf vanmorgen afvuurden op SP-er Henk van Gerven. Het Kamerlid bracht een bezoek aan de school en ging met de jeugd in gesprek over verschillende onderwerpen.

[image=222766]

Achteraf bekent het SP Kamerlid heel eerlijk dat hij de ontmoeting met de ROC-studenten 'best spannend' vond. "Je staat niet iedere dag voor een groep van zeventig jongeren, die meer bezig zijn met hun studie, hobby's en meisjes, dan met politiek." Toch ging het gesprek met de ROC-ers hem prima af. En dat is ook een compliment aan de leerlingen die zich, behoudens wat rumoer na het stellen van een vraag of opmerkelijk antwoord, uitstekend gedroegen.
Van Gerven hield geen standaard 'partijpraatje', maar probeerde de jongeren de verschillende kanten van het politieke bestel te laten zien. Het viel hem wel op dat de economische crisis en de bezuinigingen ook deze jongeren flink bezighouden. Prima vond hij de vraag van Ruben die wilde weten hoe conflicten binnen de partij worden opgelost. "Dat gebeurt bij de SP binnen vier muren. We dragen naar buiten toe één mening uit", verzekerde Van Gerven. "Maar dan kan het zijn dat u ooit iets moet vertellen waar u niet achterstaat", wilde de scholier nog weten. "Ja, dat klopt", antwoordde de politicus kort. Geroezemoes is het gevolg.
Volgende week dinsdag gaat Van Gerven in zijn woonplaats Oss, waar hij vele jaren huisarts én wethouder was, ook in gesprek met leerlingen van het ROC De Leijgraaf. (foto's: Margot van Kleef)

[image=222767]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant