Fel lijsttrekkersdebat in Veghels stadhuis

  •   keer gelezen
VEGHEL - “De SP luistert niet! Heeft de SP geen oortjes?” Jan van Burgsteden, lijsttrekker van DDB, keek er dinsdagavond extra niet-begrijpend bij. Anita Oerlemans (SP) diende haar collega-lijsttrekker meteen van repliek: “Wij hebben al te láng naar DDB geluisterd, dat is iets héél anders!” Het moge duidelijk zijn: het lijsttrekkersdebat dat dinsdagavond in het stadhuis van Veghel gehouden is, verliep zo nu en dan scherp. Zes hete hangijzers passeerden de revue. Het resultaat: veel discussie, hier en daar een sneer en zelfs oplossingen.

[image=131108]

Stadskrant Veghelcolumnist Hans van der Wijst voorzag alle inleidingen van een pikant tintje, waarna gespreksleider Philip van den Brand Van der Wijsts voorzet inkopte met een stelling. Daardoor kon het gebeuren dat de honderd aanwezigen en de discussianten nu nog namijmeren over een overdekte N279 met geitjes en hertjes op de helling en een prachtige golfbaan er overheen... Aan de orde kwamen allerlei onderwerpen, zoals een oplossing voor de opwaardering van de N279, de vraag waarom er nu nog steeds geen jongerencentrum is, wat er toch met de Noordkade moet gebeuren en of Veghel zichzelf niet voorbij heeft gegaloppeerd met het aankopen van zoveel grond in Veghels Buiten.

[image=131109]

Ook het streven naar lastenverlichting voor de burger, of tenminste geen lastenverzwáring, kwam ter tafel, net als de broodnodige opknapbeurt voor Veghel-centrum, de vraag of DDB er wel echt voor de kern Veghel is, of TEL Niet té veel bezig is met luchtkwaliteit, waarom de rechtse VVD de dorpen zo links laat liggen - alles werd besproken. Wie het hele debat alsnog wil zien, kan het beste SkyLine TV in de gaten houden. SkyLine zendt het vrijdag, zondag en dinsdag om 21.00 uur namelijk opnieuw uit! In Stadskrant Veghel van woensdag 24 februari staat een uitgebreid artikel over het debat.

Foto's: Margot van Kleef

[image=131114]

[image=131113]

[image=131112]

[image=131111]

[image=131110]

[image=131107]

[image=131106]

[image=131105]

[image=131104]
Meer berichten