Afbeelding

Veghels toneelpubliek kiest voor Oog om Oog

Kunst en cultuur 39 keer gelezen
VEGHEL - Toneelvoorstelling Oog om Oog met Victor Löw, Linda van Dyck en Lieneke Le Roux in de hoofdrollen won dit jaar de Toneelpublieksprijs Veghel. Het productieteam en de cast kregen de prijs donderdag uitgereikt door Blauwe-Keidirecteur Yan van der Heijden.

[image=141278]

Hoofdrolspeler Victor Löw is trots op de publieksprijs, vooral omdat de productie ook zijn eigen idee was: “Ik liep al tien jaar met de gedachte om de film Dead Man Walking om te zetten in een theaterstuk. Daarvoor kwam ik terecht bij Linda van Dyck en samen hebben wij dit project verder op poten gezet. Als je dan van het begin af aan zo intensief betrokken bent bij de totstandkoming van een toneelstuk, dan is het geweldig als je daarvoor een prijs krijgt. Maakt niet uit waar die vandaan komt, haha. Maar serieus: ik heb ervan genoten dit stuk in Veghel te spelen en ben heel trots op deze erkenning.”
De Veghelse toneelpublieksprijs - uitgereikt door Theater De Blauwe Kei en Stadskrant Veghel - werd dit jaar voor de zesde keer toegekend. Voor Hummelinck Stuurman Theaterbureau en Linda van Duck was het de derde keer dat zij de prijs in ontvangst mochten nemen. De voorstelling werd door het Veghelse theaterpubliek beloond met een 9,12. Goede tweede met een 9,06 werd de komedie ‘Oranje Boven’ met in de hoofdrol Jon van Eerd. De drukst bezochte voorstelling van het jaar, Faulty Towers, (maar liefst 362 bezoekers vulden het formulier in) kreeg een waardering van 8,6.

[image=141279]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant