Afbeelding

Toneelpublieksprijs voor Boeing Boeing

Kunst en cultuur 47 keer gelezen
VEGHEL - Theater De Blauwe Kei reikt jaarlijks in samenwerking met Stadskrant Veghel een prijs uit voor de beste toneelvoorstelling van het seizoen: de Veghelse Toneel Publieksprijs. De bezoekers van de diverse toneelstukken bepalen welke toneelvoorstelling de beste van het seizoen is. Dit jaar is de klucht Boeing Boeing als winnaar uit de bus gekomen.

[image=104004]

Boeing Boeing haalde het hoogste gemiddelde dat ooit behaald is sinds de oprichting van de Veghelse Toneel Publieksprijs in 2004, namelijk een 9,2. Het publiek was vol lof over de inhoud van het komische stuk, de grapdichtheid en het decor. Vooral hoofdrolspeler Jon van Eerd kreeg vele complimenten over zijn acteerspel en gevatheid.
In totaal brachten 100 bezoekers hun stem uit op deze voorstelling. Uit alle inzendingen is een prijswinnaar getrokken, die hiermee een serie van vijf toneelvoorstellingen voor twee personen heeft gewonnen. De winnares, mevrouw Stuyt uit Veghel, beoordeelde Boeing Boeing met een dikke tien. Ze heeft enorm van de avond genoten en kreeg na de voorstelling zelfs de kans om even met de onbetwiste comedykoning, Jon van Eerd, op de foto te gaan.
Voor Jon van Eerd is het de tweede keer dat hij de Veghelse Toneel Publieksprijs in de wacht sleept. In seizoen 2004-2005 speelde hij in De Tante van Charlie, de toneelvoorstelling die in dat jaar de prijs won. In februari is hij opnieuw in De Blauwe Kei te zien, samen met Nelly Frijda te zien in De Blauwe Kei in het stuk Oranje Boven.
Op de tweede plaats eindigde De Flat van Jet met een beoordeling van 9,1. Knielen op een bed violen werd derde met een 8,9.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant