Afbeelding

Jon van Eerd: 'Dit is een groot compliment'

Kunst en cultuur 53 keer gelezen
VEGHEL - De publieksprijs die De Blauwe Kei jaarlijks in samenwerking met Stadskrant Veghel uitreikt voor de beste toneelvoorstelling gaat dit jaar naar de komedie Boeïng Boeïng. De voorstelling werd gewaardeerd met een gemiddelde van 9,2, het hoogste cijfer ooit.

[image=113776]

Directeur van de Blauwe Kei, Yan van der Heijden, reisde donderdag af naar Amsterdam om de prijs persoonlijk te overhandigden aan vertaler en hoofdrolspeler Jon van Eerd, uitvoerend producent Margreet Wieringa van Joop van den Ende en Linda Terlaak van SenF Theaterpartners, die de tourneeplanning deed.
De Veghelse theaterprijs werd dit jaar voor de vijfde keer uitgereikt. Jon van Eerd viel zelf voor de tweede keer met zijn neus in de boter. In seizoen 2004-2005 was dat met De Tante van Charlie. Van Eerd: “Het is voor makers en artiesten steeds weer een groot compliment. Overigens is dit héél uniek, hoor! Volgens mij is Veghel de enige plaats met een eigen prijs. Ik ken dit van geen enkel ander theater.”
Het nieuwe toneelseizoen bij De Blauwe Kei opent op donderdag 22 oktober met de voorstelling Oog om Oog, met Linda van Dyck en Victor Löw. Vanaf dan kan er weer gestemd worden op de Veghelse Toneel Publieksprijs 2009-2010. Jon van Eerd staat zelf weer op het Veghelse podium op 18 februari met het komische stuk Oranje Boven. Van Eerd vertelt er zelf over: “Dit wordt een heel bijzondere komedie die zich afspeelt in de kelders van het Koninklijk Huis. We hebben echt een top-cast, onder andere met Nelly Frijda en ik beloof een enorm feest. Gewoon alle zinnen op nul en genieten maar.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant