Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Organisator Coen van Zutven: 'Ik heb expres gekozen voor een beperkt aantal artiesten die meerdere nummers zingen'
Organisator Coen van Zutven: 'Ik heb expres gekozen voor een beperkt aantal artiesten die meerdere nummers zingen'

Hollands Glorie een Nederlands getint concept

  •   keer gelezen

ZIJTAART | De in Zijtaart woonachtige Coen van Zutven is zelf al jaren lang fan van het Nederlandse lied. Om dit extra kracht bij te zetten is hij het concept 'Hollands Glorie' gestart. Op 15 januari staat de eerste Nederlandstalige feestavond gepland in Lunenburg. "Als dit een succes wordt dan volgen er zeker meerdere avonden", vertelt Coen enthousiast.

Coen is de enige organisator van de avond. Naast dat hij het zelf mooie muziek vindt, hoort hij steeds vaker om zich heen dat er vraag is naar feestjes met louter Nederlandstalige muziek. "Jong en oud heb ik erover gehoord." Dergelijke middagen en avonden zijn er natuurlijk al wel met het Sterren Muziekfeest ergens op een plein als de bekendste. Coen gaat het anders doen. "Op dat soort evenementen komen altijd heel veel artiesten die dan vervolgens twee à drie nummers zingen. Ik heb expres gekozen voor een beperkt aantal artiesten die meerdere nummers zingen." Voor de eerste editie in Lunenburg heeft Coen Henk Bernard, John West en Arjon Oostrom gestrikt. Een prima affiche. "Henk is echt een bekende naam bij het wat oudere publiek. Die andere twee zijn meer bekend onder het wat jongere volk. Met deze line-up hoop ik een breed publiek aan te spreken." Van een doelgroep is dan ook geen sprake. "Iedereen vanaf 18 jaar is welkom en eerlijk gezegd hoop ik ook op een gevarieerd publiek."

Verschil
Mocht dit concept aanslaan dan wil Coen dus meerdere Nederlandstalige avonden organiseren. "Deze keer heb ik bewust voor Lunenburg gekozen. Alles is daar voor handen en bij Lunenburg waren ze erg enthousiast. Volgende edities hoeven niet per se daar gehouden te worden. Ik sta overal voor open." Tussen de optredens door draaien verschillende dj's de avond aan elkaar. Het type muziek laat zich raden. "Nederlandstalig! Het wordt echt niet eentonig hoor, want ook in het levenslied zit genoeg variatie. Combineer dat met een feestnummer op zijn tijd en het wordt een leuk feestje", verzekert Coen.
Tot slot benadrukt hij dat Hollands Glorie geen carnavalsfeest is. "Absoluut niet, er is wel degelijk een groot verschil tussen het Nederlandse levenslied en carnavalsmuziek. Wat precies? Dat moeten bezoekers mooi komen beluisteren. Verkleden mag overigens wel hoor", besluit hij lachend.

Kaarten
Het feest begint om 21.00 uur en duurt tot 02.00 uur. Kaarten kosten in de voorverkoop 10 euro en aan de deur 14.50 euro. Er zijn ook groepstickets verkrijgbaar voor 10 personen en die kosten 75 euro. De kaartverkoop voor de eerste editie van Hollands Glorie is in volle gang. Kaarten zijn online te koop via www.lunenburg.nl/events/cevent/hollands-glorie of op de voorverkoopadressen Pilz & Grillz, De Stapperij en 't Hooghuys in Eerde.

Meer berichten