Er is de laatste jaren flink geinvesteerd in licht en groenvoorziening.
Er is de laatste jaren flink geinvesteerd in licht en groenvoorziening.

Partijen Centrummanagement verlengen samenwerking

Centrum 91 keer gelezen

VEGHEL | De samenwerking tussen Ondernemersvereniging Veghel centrum en de gemeente Veghel in Centrummanagement wordt de komende drie jaar voortgezet. De partijen hebben dit voor de periode 2016 – 2018 bekrachtigd met een convenant. Hiermee wordt de inzet van het Centrummanagement voor een aantrekkelijk centrum van Veghel gewaarborgd.

Het huidige convenant van de stichting Centrummanagement liep af op 31 december 2015. Uit een evaluatie van Centrummanagement bleek dat het Centrummanagement een meerwaarde heeft voor de samenwerkende partijen. Wethouder Goijaarts is blij met de verlenging van het convenant: "De laatste jaren is hard gewerkt aan het verbeteren van het centrum. Met als laatste hoogtepunt de verlichting in het centrum", aldus wethouder Goijaarts. Area heeft besloten uit het Centrummanagement te stappen, omdat het een groter werkgebied heeft dan alleen Veghel-centrum. Hetzelfde geldt voor KHN-afdeling Veghel. De horeca blijft wel participeren in het Centrummanagement via de Ondernemersvereniging Veghel centrum. Hiervan zijn alle horecagelegenheden in het centrum lid. Met het ondertekenen van het convenant verplicht de gemeente zich samen met de stichting Centrummanagement in te spannen voor het goed functioneren van de stichting en een financiële bijdrage te leveren.

Doel van de stichting
Het doel van de stichting Centrummanagement is het behartigen van zaken die in het belang zijn van aantrekkelijke, kwalitatief hoogwaardige en duurzame (buurt)winkelcentra, het bevorderen van de leefbaarheid in deze centra, evenals het creëren van een goede balans tussen winkelen, wonen en omgeving. Dit doel sluit aan bij de doelstellingen van de gemeente vastgelegd in de Visie 2030 programma 'bruisend centrum', het Masterplan Veghel Centrum 2030 en de detailhandelsvisie. Jan-Hein Opheij blijft werkzaam als Centrummanager. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant