Groen licht! voor vijf kinderdagverblijven

Verkeer en vervoer 104 keer gelezen

VEGHEL | Omdat zij zich inzetten voor verkeersveiligheid krijgen vijf kinderdagverblijven het certificaat 'Groen Licht!'. Het gaat om de Spetterburcht, het Klokhuis en HaGu 't Leeuwtje in Veghel, 't Egeltje in Keldonk en 't Kroontje in Eerde. Wethouder Jan Goijaarts reikt de certificaten uit op donderdag 4 februari om 13.30 uur in het stadhuis in Veghel.

De kinderdagverblijven ontvangen het certificaat 'Groen Licht!' omdat zij zich blijvend inzetten voor verkeerseducatie en verkeersveiligheid van jonge kinderen en daar ook de ouders bij betrekken.
De gemeente Veghel zet zich al langer in voor verkeersveiligheid van 0-4-jarigen en is de tiende Brabantse gemeente die aan kinderdagverblijven het bijbehorende certificaat of label uitreikt.

JONGleren in het verkeer
Om verkeersveiligheid van jonge kinderen te stimuleren is het project JONGleren in het verkeer ontwikkeld. Alle pedagogisch medewerkers van kinderdagverblijven in Veghel zijn hierin geschoold. Ook zijn er ouderbijeenkomsten geweest over verkeersveiligheid en het veilig vervoeren van jonge kinderen. Het project JONGleren, waaraan het certificaat 'Groen licht!' is gekoppeld, is ontstaan uit de samenwerking tussen Edux Onderwijspartners en diverse gemeenten in Brabant.

Verkeersdoden
De gemeente en de provincie investeren in goede wegen en verkeersveilige infrastructuur. Maar uiteindelijk speelt het menselijke gedrag een cruciale rol. Daarom is het zo belangrijk dat we aandacht blijven vragen voor veiliger verkeer. De boodschap van 2016 is: 'Blijf alert in het verkeer'. Dat gaat ons allemaal aan. Word (of blijf) een oplettende verkeersdeelnemer en weggebruiker die alert en bewust is van het eigen gedrag. Elk verkeersslachtoffer is er één teveel.
Voor deelname of meer informatie kijk op: nulverkeersdodenbrabant.nl/de-belofte

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant