Poolse kinderen zoeken gastouders voor korte vakantie.
Poolse kinderen zoeken gastouders voor korte vakantie.

Poolse kinderen zoeken gastouders voor korte vakantie

Algemeen 265 keer gelezen

VEGHEL | De stichting VOK (Veghel Ontvangt Kinderen) organiseert al 26 jaar vakanties voor kansarme kinderen uit het Poolse Tychy, in de leeftijd van 7 jaar tot 13 jaar. Het gaat om kinderen die gebukt gaan onder de stress van opgroeien in een gezin met maatschappelijke- en economische problemen. VOK laat deze kinderen weer even kind zijn door hen een warm gezinsleven te laten ervaren en zo hun zorgen even te vergeten.

Iedereen kan gastgezin zijn, jonge gezinnen met/zonder kinderen, of een ouder echtpaar. Het is geen vereiste om in Veghel te wonen. Elk jaar zijn er ook gastgezinnen uit plaatsen buiten Veghel. Hoe meer gastouders zich melden, hoe meer kinderen kunnen worden ontvangen. De taal is geen probleem. Met tolken, woordenboeken, handen, voeten en de vertaalapp komt het goed. Ook wordt de groep begeleid door een meertalige begeleid(er)ster.

Vrijwilligers
VOK zorgt voor een vakantieprogramma waaraan de kinderen moeten deelnemen. Gastouders kunnen ook zelf iets ondernemen, maar dat hoeft niet. De vakantie wordt door een team van vrijwilligers opgezet met hulp van sponsoren en activiteiten die gedurende het een jaar worden georganiseerd. Het doel is de kinderen een onvergetelijke vakantie te bezorgen. De vakantie is dit jaar van 13 juli tot en met 31 juli.
Geen gastouder zijn, maar toch de stichting steunen kan altijd. Een gift mag worden overgemaakt naar rekeningnummer: NL52RABO 0.1633.25.391 tnv Stichting Veghel Ontvangt Kinderen.

Voor meer informatie kijk op de website van Veghel Ontvangt Kinderen: www.veghelontvangtkinderen.nl of de Facebookpagina www.facebook.com/veghelontvangtkinderen. Voor vragen of verdere informatie neem contact op via mail: mail@veghelontvangtkinderen.nl of telefoon: 0413-­363522

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant