Telefooncirkel/contactcirkel Rode Kruis

Algemeen 223 keer gelezen

VEGHEL | De telefoon/contactcirkel Rode Kruis Veghel bestaat deze maand 30 jaar. De vrijwilligers en deelnemers zijn trots op 30 jaar bellen en gebeld worden. Om dit te vieren gaan de vrijwilligers samen met de deelnemers gezellig een middag op stap. Tevens worden er vijf vrijwilligers in het zonnetje gezet omdat zij al 30 jaar hun bijdrage leveren aan de telefooncirkel.

De telefooncirkel is er voor iedereen die behoefte heeft aan regelmatig contact, bijvoorbeeld uit veiligheidsoverwegingen of omdat iemand minder mogelijkheden heeft om anderen te ontmoeten door leeftijd, handicap of ziekte. Het geeft een gevoel van zekerheid als iemand regelmatig informeert of alles in orde is. Op een vast tijdstip belt een vrijwilliger de eerste deelnemer van de lijst als alles in orde is belt deze deelnemer verder net zo lang tot de laatste deelnemer de vrijwilliger weer belt. Zo weet deze dat iedereen de dag weer goed begonnen is.

Calamiteiten
De telefooncirkel is dus meer dan een 'rondje' bellen. Bij calamiteiten belt de vrijwilliger naar de coördinator en zij onderneemt stappen die op dat moment nodig zijn. De telefooncirkel kan een mooie aanvulling zijn op een alarmeringssysteem .
Het hele jaar worden er ook uitstapjes georganiseerd voor de cirkelleden samen met de vrijwilligers, zo leren de deelnemers elkaar ook op een ander manier kennen. De telefooncirkel is een hechte club waar het Rode Kruis Veghel met recht trots op kan zijn.

Voor meer informatie neem contact op met Dinie vd. Ven via 0413 365198.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant