Veghelaar Guus Peters. (Foto: Peter Kuijpers)
Veghelaar Guus Peters. (Foto: Peter Kuijpers)

Guus Peters: 'Ik twijfelde teveel om terug te keren naar Veghel'

Voetbal 563 keer gelezen

OSS | De kans dat TOP zich handhaaft in de Hoofdklasse is zeer klein. Met zes punten heeft TOP de komende acht wedstrijden een wonder nodig om niet af te zakken naar de eerste klasse. Eén van de spelers die de club sowieso trouw blijft, is Guus Peters (26). De aanvoerder kon terugkeren naar zijn oude liefde Blauw Geel'38, maar kiest ervoor om in Oss te blijven voetballen.

Peters, bezig aan zijn eerste seizoen bij TOP, wist vooraf al dat de club het lastig zou krijgen om zich te handhaven in de Hoofdklasse. "Het niveau ligt iets lager dan bij Blauw Geel'38. Maar als onze selectie fit is, hebben we best een goede ploeg. We zijn echter geteisterd door blessures en ook nog eens van belangrijke spelers. Als je dat moet opvullen met spelers uit het tweede, de A1 of zelfs de B1, moet je eerlijk zijn dat je kwaliteit tekort komt voor dit niveau." Blauw Geel'38 belde hem in december van 2015 en er volgde in januari een eerste gesprek. "Een positief gesprek en ik heb er over nagedacht. Vorige week volgde het tweede gesprek en was het plaatje compleet. Ik twijfelde echter teveel om terug te keren. Ik heb het goed naar mijn zin bij TOP. De sfeer is ondanks de slechte prestaties goed, moet je je voorstellen hoe dat is als we volgend seizoen in de eerste klasse wat vaker gaan winnen. Ik voelde als aanvoerder ook de verantwoordelijkheid om TOP snel duidelijkheid te geven. Ik ben blij dat ik ook volgend seizoen met trainer Chris van den Dungen kan werken. En hopelijk zorgt mijn langere verblijf ervoor dat ook andere jongens ervoor kiezen om bij TOP te blijven."

Revanche
Zondag komt Baronie naar Oss toe. Peters is zelf geschorst, maar hoopt dat zijn ploeggenoten sportieve revanche nemen. "De wedstrijd in Breda verloren we kansloos, het was één van onze minste wedstrijden dit seizoen. De jongens willen graag iets goed maken. Naar de stand hoeven we eigenlijk niet meer te kijken, we willen gewoon met een goed gevoel eindigen. En met dat goede gevoel volgend seizoen ook van start gaan."

Stand Hoofdklasse B:
1.    Dongen     17-43
2.    EHC         18-38
3.     O.S.S.'20     18-36
4.     Vlissingen     18-28
5.     Gestel VV     17-27
6.    UDI'19         17-27
7.    Blauw Geel '38     18-24
8.    Halsteren     18-24
9.     Gemert     18-23
10.     DOSKO         18-20
11.     Groene Ster     16-19
12.     DESO         16-17
13.     Baronie     17-14
14.     TOP         18-6

Programma Hoofdklasse B:
Gemert        -    UDI'19        (12/3, 19.30)
Blauw Geel'38    -    Halsteren
DOSKO        -    Vlissingen
Dongen        -    Gestel
TOP        -    Baronie
EHC        -    O.S.S.'20
DESO        -    Groene Ster

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant