Margriet-trainer Arian Meeuwsen. (Foto: Peter Kuijpers)
Margriet-trainer Arian Meeuwsen. (Foto: Peter Kuijpers)

Arian Meeuwsen (Margriet): 'Het staat nu beter'

Voetbal 91 keer gelezen

OSS | Margriet is bezig aan een opmars in de derde klasse D. Na zes overwinningen op rij zijn de Ossenaren geklommen naar plek twee. Trainer Arian Meeuwsen is geen man van gewaagde uitspraken en blijft zich focussen op het verbeteren van het spel. "Als het niveau verbetert, dan wordt de kans op winnen ook groter."

Meeuwsen maakte indruk als trainer van het tweede elftal bij Margriet en werd dit seizoen naar voren geschoven als hoofdtrainer van het eerste team. Het bevalt hem uitstekend bij de derdeklasser. "Met deze prachtige accommodatie viel ik met mijn neus in de boter. Er staat ook een goede organisatie en ik werk fijn samen met de technische staf. Margriet is een club met ambities en wil in de toekomst hogerop. Ik ben een trainer die mezelf wil verbeteren." De start van Margriet dit seizoen was wisselvallig. Meeuwsen greep in toen de resultaten tegenvielen en de club in twee duels tegen negen tegendoelpunten aanliep. De laatste maanden loopt het naar behoren. "We zijn qua verdediging wat teruggezakt, want we werden regelmatig geklopt in de diepte. Het staat nu wat beter en we krijgen weinig goals tegen. Natuurlijk moet je ook wel wat geluk hebben. Zo scoorden we afgelopen zondag tegen Avesteyn een late winnende goal en een week eerder ook tegen Stormvogels'28." Joey Schuurmans is daarbij van veel waarde voor de Osse club. Afgelopen zondag tegen Avesteyn maakte hij er drie, zodat hij al op vijftien goals staat. "Andere spelers krijgen ook kansen, maar Joey schiet ze makkelijker binnen."

Ritme
Meeuwsen steekt veel tijd in het trainersvak. Zo werkt hij onder andere met videoanalyses en is hij bezig met het ontwikkelen van een voetbal app. Ook aandacht voor de spelers is daarbij van belang. "Ik vind het ook van belang dat alle jongens regelmatig aan spelen toekomen. Vooraf heb ik de selectiespelers beloofd dat ze allemaal minimaal vijftien wedstrijden spelen. In onder andere de beker en tijdens oefenduels kunnen andere jongens ritme opdoen. Belangrijk, want als er een basisspeler wegvalt, moeten vervangers direct inzetbaar zijn. En ook moeten ze allemaal wennen aan de speelstijl."

Scherpte
Komende zondag speelt Margriet op eigen veld tegen degradatiekandidaat Vianen Vooruit. "Een gevaarlijke tegenstander, want ze moeten winnen en hebben onlangs een nieuwe spits gehaald. In deze klasse moet je iedere week scherp zijn. Veel teams zijn aan elkaar gewaagd. Als je een paar keer verliest, kun je zomaar een stuk lager staan op de ranglijst. Wij bekijken het gewoon van wedstrijd tot wedstrijd. Het belangrijkste vind ik dat het niveau van onze ploeg omhoog gaat. Maar het is net als de economie, dat gaat met pieken en dalen."

Versterkingen
Onlangs werd verdediger Martijn Kuijpers toegevoegd aan de selectie. Met het oog op volgend seizoen is Jordy Gutte van sv TOP gehaald. "Er zijn een aantal gesprekken met spelers aan de gang. We willen ons versterken, dat is ook nodig als we richting tweede klasse willen. De huidige spelers moeten laten zien wie er meekunnen en meewillen."

Stand derde klasse D:
1.     Rhode         17-34
2.     Margriet     18-31
3.     Volkel         17-30
4.     DAW         17-30
5.     Nulandia    17-28
6.     Stormvogels'28    15-26
7.     Avanti'31     15-25
8.     Boekel Sport     16-25
9.     FC Uden     17-23
10.     Vitesse'08     15-21
11.     Nooit Gedacht     15-11
12.     Vianen Vooruit     15-10
13.     Avesteyn     16-8
14.     Hapse Boys     16-7

Programma derde klasse D:
Avesteyn    -    Nooit Gedacht
Volkel        -    Avanti'31
Boekel Sport    -    DAW
Stormvogels'28    -    Hapse Boys
FC Uden    -    Nulandia
Margriet    -    Vianen Vooruit
Rhode        -    Vitesse'08
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant