Rik van den Broek (O.S.S.'20): 'We willen promoveren'

Voetbal 322 keer gelezen

OSS | Rik van den Broek was afgelopen zondag de gevierde man bij O.S.S.'20. De linksback, vandaag (vrijdag) 24 geworden, ging in de extra tijd met een corner mee naar voren en schoot zijn ploeg naar de 1-2 overwinning tegen Gemert. Ook volgend seizoen vertoont hij zijn kunsten op de Rusheuvel.

Van den Broek begon met voetballen met TGG. Op 11-jarige leeftijd vertrok hij naar Willem II, waar hij tot en met de A1 voetbalde. Toen Jong Willem II werd opgeheven en hij net klaar was met de havo moest hij kiezen: of proberen de stap te zetten richting eerste elftal of naar een andere club verkassen. "Ik leerde op die leeftijd ook het uitgaan kennen en dat vond ik wel mooi. Ik koos ervoor om te laten overschrijven naar OJC Rosmalen, maar ik was daar zo laat mee dat ik startte in de A1. Al na een paar maanden werd ik overgeheveld naar het eerste. Het eerste seizoen verliep top. In seizoen twee liep ik echter een enkelblessure op en heb er twee jaar uitgelegen. Ik heb langdurig gerevalideerd. In mijn vierde jaar was ik fit en speelde ik voornamelijk in het eerste en af en toe in het eerste."

Schijndel
Hij ging op zoek naar een nieuwe club en werd gepolst door Schijndel. "We hadden daar een goed basiselftal, maar in de breedte was er niet voldoende kwaliteit. Toen een aantal jongens met blessures kampten, ging het niveau naar beneden. Uiteindelijk degradeerden we." Het bleef bij één seizoen Schijndel, want sinds afgelopen zomer draagt hij het shirt van O.S.S.'20. "Ik kreeg vorig seizoen al een appje van spits Tony de Groot, die ik nog ken van mijn tijd bij OJC. Ik had toen echter al toegezegd bij Schijndel. Dit seizoen waagde hij een nieuwe poging en besloot ik naar Oss te vertrekken."

Scooterongeluk
Zijn voorbereiding op het nieuwe seizoen verliep verre van vlekkeloos. Bij een scooterongeluk op vakantie in Thailand liep hij een voetblessure op, waardoor hij de eerste drie/vier weken niet mee kon trainen. Door een lange schorsing van Yori Koel kreeg hij echter de kans in de basis als linksback. "Een nieuwe positie voor me, dus het was even wennen", zegt de rechtspoot. "Maar in de jeugdopleiding van Willem II speelde ik links centraal in de verdediging, zodat ik wel een beetje tweebenig ben geworden." In de winterstop raakte hij geblesseerd op de training en moest hij weer toekijken. "Maar door een nieuwe schorsing van Koel sta ik er gelukkig weer in. Of ik komende zondag weer speel? Uiteraard hoop ik dat ik mag beginnen. Op basis van de afgelopen wedstrijd tegen Gemert, waarin ik ook scoorde, denk ik dat die kans zeker aanwezig is."

EHC
Ook volgend seizoen speelt de Bosschenaar bij O.S.S.'20. "We hebben een heel gezellig team, ik heb niet lang nodig gehad om me aan te passen. De prestaties zijn bovendien goed. We spelen dominant en aanvallend voetbal." Komende zondag staat het duel met nummer twee EHC op het programma. Bij winst klimmen de Ossenaren naar plek twee. "EHC is sterk en ze spelen goed voetbal. Maar met onze kwaliteiten en ook de snelheid voorin kunnen we ze pakken. Winst is ook belangrijk, want we willen promoveren, daar gaan we voor."

Stand Hoofdklasse B:
1.    Dongen     17-43
2.    EHC         18-38
3.     O.S.S.'20     18-36
4.     Vlissingen     18-28
5.     Gestel VV     17-27
6.    UDI'19         17-27
7.    Blauw Geel '38     18-24
8.    Halsteren     18-24
9.     Gemert     18-23
10.     DOSKO         18-20
11.     Groene Ster     16-19
12.     DESO         16-17
13.     Baronie     17-14
14.     TOP         18-6

Programma Hoofdklasse B:
Gemert        -    UDI'19        (12/3, 19.30)
Blauw Geel'38    -    Halsteren
DOSKO        -    Vlissingen
Dongen        -    Gestel
TOP        -    Baronie
EHC        -    O.S.S.'20
DESO        -    Groene Ster
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant