Stripe Azz klaar voor een leuke show.
Stripe Azz klaar voor een leuke show.

Eindhovense band Stripe Azz swingt op CHV Noordkade

Algemeen 403 keer gelezen

VEGHEL | Hoe klinkt een band afkomstig van Eindhovens industrieel erfgoed in een voormalige mengvoederfabriek in Veghel? Nou best wel swingend. Op zondag 13 maart is het podium van café De Afzakkerij op de CHV Noordkade in Veghel voor de formatie Stripe Azz.

De muziek van Stripe Azz is een bijzondere combinatie van jazz en bossanova waarin een banjo prominent aanwezig is.

Eigentijds geluid
De Eindhovense formatie is er een met een bijzonder geluid. Een band waarin naast sax en gitaar dus de vijfsnarige banjo een hoofdrol speelt. Dit levert een fris en eigentijds geluid op. Bekende tunes van Sonny Rollins en Tito Puente klinken daardoor weer als nieuw. Ideaal om even weg te dromen in de Cariben en dat in het vroege voorjaar.

Strijp-S
Stripe Azz, een verwijzing naar de hippe industriële erfgoedwijk Strijp-S, bestaat ui Andre van Iersel op bas, Jan Stuyt op sax, Joop Vughts op gitaar en Huub de Vrees op drum. Aanvoerder is Jaap Margry op banjo. De vocalen worden wisselend verzorgd door een drietal betoverende dames. De banjo kennen we natuurlijk van de folk, bluegrass en blues, maar nu dus ook van jazz en bossanova van Stripe Azz

Gratis
Het optreden begint zondag om 15.00 uur en de toegang is helemaal gratis. Een vrijwillige bijdrage is zoals altijd welkom.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant