De economische motor van Brabant? Dat is Veghel.
De economische motor van Brabant? Dat is Veghel.

Veghel: 'De economische motor van Brabant'

Zakelijk 262 keer gelezen

VEGHEL | Op de grote reclamemast aan de A50 bij Veghel hangt weer een uiting in het kader van de profileringscampagne Veghel maakt er werk van. Recent pronkte hier de slogan: Foodregio bij uitstek, ditmaal hangt er de slogan: Economische motor van Brabant. De gemeente en het georganiseerde bedrijfsleven dragen met dit gezamenlijke initiatief de kracht, ambitie en kansen van Veghel als woon- en werkgemeente uit, dagen Veghelse bedrijven uit om hun successen te delen en proberen potentiële kopers van bedrijfs- of woningbouwgrond te prikkelen.

Op de website Veghel Maakt Er Werk Van (www.veghelmaakterwerkvan.nl) worden successen gedeeld die ontstaan in de gemeente Veghel en de onderbouwing leveren voor Veghel als economische motor van Brabant. Maar wat zijn deze successen en waarom maken deze successen Veghel zo aantrekkelijk?

Economische motor
Neem bijvoorbeeld Vanderlande. Dit succesbedrijf is wereldwijd nummer één in bagage-afhandelingssystemen. Niet alleen Vanderlande, ook Mars heeft een nummer één positie; zij beschikken over de grootste chocoladefabriek ter wereld. Ook de grootste melkverwerkende fabriek van Europa staat in Veghel. Deze fabriek is van FrieslandCampina DMV en zij zijn al geruime tijd in Veghel gevestigd. Verder zijn succesvolle diervoederbedrijven als Royal Canin, De Heus, Vobra en Fransen Gerrits in Veghel en omgeving gehuisvest. Waarbij laatstgenoemde met haar voer jaarlijks voor 70 miljoen kilo varkensvlees zorgt.

Kracht
Ook de foodsector in Veghel zit niet stil. Jumbo Supermarkten is de tweede grootste supermarktretailer van Nederland en distribueren vanuit Veghel naar de rest van Nederland. Nummer één in Foodservice is Sligro Food Group en zij begonnen onlangs met het concept Emté 3.0. Cateraar Hutten startte een heuse Verspillingsfabriek om voedselverspilling tegen te gaan en behoort samen met Maison van den Boer tot de topcateraars die Veghel door hun innovatieve foodconcepten op de kaart zetten. Deze economische successen laten de ambitie en de kracht zien die Veghel als woon- en werkgemeente heeft.

Prijzen
Het ondernemersklimaat in de gemeente werkt aanstekelijk en inspirerend. Dit is te zien aan de ambitie die ook bij kleinere ondernemingen groeit. Ook zij boeken grote resultaten blijkt uit de vele prijzen die de afgelopen maanden gewonnen zijn. Exergen Global uit Zijtaart won in San Diego de award: Global Entrepreneurial Company of the Year 2015. Maar ook Bierens Advocaten en BSU.connect sleepten prijzen binnen. Bierens voor Beste Zakelijke Dienstverlener en BSU.connect op haar beurt de KPN Channel Award.

Confronteren
Genoeg redenen dus om de ruim 1.6 miljoen automobilisten die elke twee weken de reclamemast passeren met Veghel en haar successen te confronteren. Meedoen met het delen van Veghel trots? Dat kan. Kijk op de website www.veghelmaakterwerkvan.nl voor meer informatie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant