Koen van der Wijst Sportman van het jaar in Sint-Oedenrode

Sport 87 keer gelezen

SINT-OEDENRODE | Koen van der Wijst is benoemd tot Sportman van het jaar. Tijdens het Sportgala 2016 dat vrijdagavond in De Beurs in Sint-Oedenrode plaatsvond, werd de Nederlands juniorenkampioen BMX met deze titel bekroond.  De huldigingscommissie prees de talentvolle Koen, die al eens werd uitgeroepen tot Sporttalent van het jaar, om zijn drive en de stabiliteit van zijn prestaties. Van der Wijst werd in 2015 naast Nederlands kampioen ook tweede op het Europees kampioenschap voor junioren.

Alicia Holzken is voor de derde keer in haar carrière uitgeroepen tot Sportvrouw van het jaar. In 2011 en 2012 ontving de bokster de titel ook. Holzken dankt deze derde titel aan haar Nederlands kampioenschap tot 18 jaar en prestaties op verschillende Europese toernooien. De huldigingscommissie heeft veel bewondering voor haar doorzettingsvermogen en toewijding aan de sport.

Nijnsel
De titel van Sportploeg van het jaar ging dit jaar naar de voetballers van Nijnsel 1. Dit team was vorig jaar ook al genomineerd maar viste toen achter het net. De heren van het eerste voetbalteam van voetbalvereniging Nijnsel/TVE Reclame promoveerde dit jaar voor de tweede keer op rij en presteert als debutant ook uitstekend in de derde klasse.

Marlou van Roosmalen
Voor de huldigingscommissie altijd de moeilijkste klus: het benoemen van een Vrijwilliger van het jaar. Alle vrijwilligers verdienen roem en daarom is deze titel ook symbolisch. In de persoon van Marlou van Roosmalen worden alle sportvrijwilligers in Sint-Oedenrode gehuldigd en bedankt. Mede door hun inzet is het mogelijk sport te beoefenen. Marlou is als relatief jonge vrijwilligster al vele jaren de drijvende kracht achter turnvereniging Dioscuri en een voorbeeld voor leeftijdsgenoten. Daarom ontvangt zij dit jaar de titel.

Sporttalent
Turnster Summer van den Hurk is benoemd tot Sporttalent van het jaar. De turnster komt uit voor turnvereniging FlikFlak in Den Bosch en is op jonge leeftijd al zeer professioneel met haar sport bezig. De huldigingscommissie erkent haar talent en gedrevenheid en ziet in Summer een toekomstig Sportvrouw van het jaar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant