Erwin van Breugel, trainer van Blauw Geel'38 (Foto: Peter Kuijpers)
Erwin van Breugel, trainer van Blauw Geel'38 (Foto: Peter Kuijpers)

Erwin van Breugel: ‘Halsteren is het beste team dat ik gezien heb’

Voetbal 232 keer gelezen

VEGHEL – Zondag komt het gerenoveerde Halsteren naar Veghel. De club die voor de winterstop in het gevaren rijtje belandde, is bezig aan een fikse inhaalrace. Tiago Faria Da Silva werd onder anderen opgehaald bij Achilles Veen. Buiten de overschrijvingsperiode, dat wel, maar in Zeist is tegenwoordig veel mogelijk.

Door: Peter Kuijpers

Na alle komende spelers werden deze week ook twee vertrekkers gemeld. Keeper Jeffrey Vendrig vertrekt bij Blauw Geel'38. De Boxtelnaar zal geen wedstrijd meer spelen omdat hij geschorst is en bovendien voor de Landmacht wordt uitgezonden naar Griekenland. Gisteren kwam het bericht dat Brian Peters vertrekt naar Hoofdklasser TEC in Tiel. Het team van trainer Gery Vink lijfde de flankspeler van Blauw Geel'38 in en maakt dikke kans op promotie naar de tweede divisie. Een tegenvaller voor komende trainer Niels van Casteren die juist zijn voorhoede compleet leek te hebben voor volgend seizoen. Dus nog werk aan de winkel. Over het aanblijven van Gerke van den Akker voeren beide partijen nog gesprekken, zelfs donderdagavond nog, maar er is nog veel onduidelijkheid. Wat zei Anthony Geurts, oud spits van Gemert, altijd? "jongens het is maar een potje voetbal."



Jasper van der Zanden keepte zondag prima bij Dongen (Foto: archief Peter Kuijpers)

Moraal
Jasper van der Zanden bleek zondag een goede vervanger van Vendrig. De keeper van het zaterdagteam kon niet op een fout betrapt worden en kreeg de complimenten van Blauw Geel'38-trainer Erwin van Breugel. Afgelopen donderdag sloot keeper Martijn van Strien weer aan bij de training. Wie er zondag op doel staat is nog de vraag. Van Breugel wilde het eerst met zijn staf bespreken.De Blauw Geel'38-trainer was vol lof over de komende tegenstander: "Ik heb Halsteren dit seizoen een keer of drie gezien. Echt een goed team, het beste elftal van de Hoofdklasse dat ik gezien heb." De Veghelaren behaalden zondag één puntje waar ze niets eens zoveel mee opschoten, maar het sterkte wel het moraal tegen de schier onaantastbare Dongenaren.  Mustafa Guler en Mark Dobbelsteen zijn aan de betere hand, maar nog niet inzetbaar tegen Halsteren.  Zondag fluit scheidsrechter Remco Schul uit Leidschendam om 14.30 uur voor het begin.

Programma Hoofdklasse B:
-Gemert-UDI'19
-Blauw Geel'38-Halsteren
-DOSKO-Vlissingen
-Dongen-Gestel
-TOP-Baronie
-EHC-O.S.S.'20
-DESO-Groene Ster

Stand Hoofdklasse B:
1-Dongen-17-43
2-EHC/Heuts-18-38
3-O.S.S.'20-18-36
4-Vlissingen-18-28
5-Gestel-17-27
6-UDI'19-Beter Bed-17-27
7-Halsteren-18-24
8-Blauw Geel'38/Jumbo-18-24
9-Gemert-18-23
10-DOSKO-18-20
11-Groene Ster-17-19
12-DESO-16-17
13-Baronie-18-14
14-TOP-18-6

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant