Jasper Lalisang met in zijn rug Nick van Dijk kopt rakelings over (Foto's Peter Kuijpers)
+audio

Sam Wassenberg beslist klassieker tien minuten voor tijd

Voetbal 80 keer gelezen

GEMERT – Sam Wassenberg zat zich ongetwijfeld te verbijten op de bank. Na een kwartier in de tweede helft kwam hij in het team van UDI'19 als vervanger van Knud van den Heuvel. In de 80e minuut scoorde Wassenberg de enige treffer van de wedstrijd en wonnen de Udenaren van Gemert. "Op deze manier wil ik altijd wel invallen." Grapte de overgelukkige  en dampende UDI'19-spits na afloop.

UDI'19 begon op Molenbroek zoals gezegd met Sam Wassenberg als meest opvallende bankzitter.  De aanval in Gemert werd gevormd door Patrick Philippart ,Knud van den Heuvel  en Tim Wolf. Trainer Bert Ruijsch deed het aanvallend met Joost Habraken en Thijs van Pol waar Jasper Lalisang en Yoeri Vissers aanvallend bij sloten. De eerste helft was saai en kon de kleine 600 toeschouwers nauwelijks boeien.

Links Thijs van Pol met Randy Hofmeijer (Foto's Peter Kuijpers)

Twijfelachtig
De Bezoekers uit Uden begonnen het sterkst en bezorgden Gemert-keeper Sven van Ommeren veel werk. Jasper Lalisang kopte in de 18e minuut rakelings over. Vissers zag zijn vrije trap vanaf links in een scrimmage in het Udense doel belanden. Scheidsrechter Bezemer echter keurde het doelpunt af wegens obstructie richting Sander Maas, de keeper van UDI'19. Met deze beslissing kwamen de Udenaren niet slecht weg want de overtreding was twijfelachtig. De wapenfeitjes waren voor rust op een hand te tellen. Gemert hield de ruimtes uiterst klein wat het voetbal niet ten goede kwam. Alleen Tim Wolf, telkens leuk aangestuurd door Coen Bollen, blijft een moeilijk te stoppen draaikont. Jammer voor hem is dat het scorend vermogen niet parallel loopt met zijn soms oogverblindende acties.

Centimeters
Geen wisselingen met de rust. De wedstrijd werd meer open. Gemert ging wat verder van elkaar spelen. Begrijpelijk want het team heeft de punten ook nodig. "We streven naar 35 punten om ons te handhaven", Wist Bert Ruijsch eerder te melden. Lalisang kreeg in de 52e minuut een open kans om de score te openen. Op rechts, schuin vrij voor Maas, strandde de Gemert aanvaller op de Udense doelman. Aan de andere kant schoot Van den Heuvel namens UDI'19 een vrije trap centimeters langs de paal. Coen Bollen voorkwam een Gemerts doelpunt nadat hij een schot van Vissers uit het verlaten doel roeide. De kleumende toeschouwers gingen er eens goed voor zitten en het werd een open wedstrijd.

Nick van Dijk en Thijs van Pol (R)

Veel tijd
Wassenberg kwam na een uur spelen in het veld voor Van den Heuvel. Vissers kopte rakelings over na een voorzet met het rechterbeen van Jens Leyten die frequent mee op kwam. UDI'19 werd iets dwingender. Met een sterke Joep van Geelkerken op het Udense middenveld en een heersende Randy Hofmeijer moest Gemert terug. Aanvoerder Hofmeijer blijft een ras stylist met ragfijne ballen en zijn spelinzicht krijgt hij de handen vaak op elkaar. Toegegeven soms met wat risico, maar dat wordt op de koop toe genomen. Na een kans voor Philippart viel dan eindelijk de enige treffer. Wassenberg rondde uit een voorzet van rechts handig af. Bezemer trok opvallend veel tijd bij ondanks dat er amper voor blessures was gestopt. In de ultieme seconden van de wedstrijd redde de paal twee punten voor UDI'19. Thijs van Pol zag zijn kopbal via de binnenkant van de paal terug het veld in komen. Bezemer floot kort hierna af. Teleurstelling en vreugde lagen weer eens dicht bij elkaar op Molenbroek waar UDI'19 spekkoper werd.

Zuur
Bas Gösgens, trainer van UDI'19 vond de zege verdiend. "Ik denk van wel. De manier waarop wij Gemert bestreden hebben denk ik dat wij verdiend hebben gewonnen. Na rust heb ik Tim Wolf wat dieper gezet om de rugdekking van Mark van Dijk te ontregelen. Patrick Philippart moest juist wat breder gaan lopen. Toen Sam Wassenberg erin kwam zag je dat de scherpte toenam en scoort hij. Mooi toch en een lange neus naar de trainer ha ha." Bert Ruijsch trainer van Gemert was kalm na afloop en analyseerde de wedstrijd: "UDI'19 pakte de eerste tien minuten. De rust was met 0-0 ook de verhouding. In de tweede helft zijn we wat verder naar voren gaan spelen en daar kregen we ook kansen uit. En dan ga je met een misverstandje de boot in. Dat is zuur." De gelukkigste man was na afloop Sam Wassenberg: "Ik baalde dat ik er niet in stond en dan als gepasseerde spits scoor je. Dat geeft inderdaad een grote ontlading. Gemert begon vrij defensief en dat is niet des Gemerts. Blij met het doelpunt en nog blijer met de drie punten. Zo vaak gebeurd dat niet dat je hier wint."

Matchwinner: Sam Wassenberg

Gemert: Sven van Ommeren,Jens Leijten,Davy Vermeulen (88. Ralf Kemper)Mark van Dijk,Ronnie van de Elzen,Erik van Dijk, Bart van Berlo, Jasper Lalisang, Yoeri Vissers, Joost Habraken, Thijs van Pol.

UDI'19: Sander Maas, Koen Bollen, Nick van Dijk, Randy Hofmeijer, Dick Smits, Joep van Geelkerken, Robin van Cuijk, Lars van Geelkerken, Patrick Philippart, Knud van den Heuvel (60. Sam Wassenberg), Tim Wolf (90. Mees Linders)

Hier onder gesprekken met Bas Gösgens - Bert Ruijsch en Sam Wassenberg op SkyLine rtv op Maandagmorgen