Martijn van Strien kijkt de bal na die over de lat zal verdwijnen (Foto's Peter Kuijpers)
Martijn van Strien kijkt de bal na die over de lat zal verdwijnen (Foto's Peter Kuijpers)

Blauw Geel'38 heeft te weinig voor resultaat tegen Halsteren

Voetbal 315 keer gelezen

VEGHEL – Blauw Geel'38 leed tegen het opgepimpte Halsteren een 1-2 nederlaag. Twee kapitale fouten in de Veghelse defensie brachten de bezoekers via Schouw en Faria de Silva op 0-2. Na rust kreeg Freek Langermans zijn tweede geel=rood en kon vertrekken. Ondanks de numerieke minderheid was het Sten van Vessem die nog voor 1-2 zorg droeg, maar daar bleef het bij.

Door: Peter Kuijpers

Opvallend was de terugkeer van keeper Martijn van Strien onder de Veghelse lat. De Bosschenaar stond nog steeds op de lijst en is een prima oplossing in het ontstane keepers vacuüm bij de Veghelse club. Ramadan Chamal en Desley Schilders begonnen tegen de bezoekers uit Halsteren opnieuw in de basis. Al in de derde minuut ging het fout bij Blauw Geel'38. Murat Korkmaz speelde een bal in de voeten bij Rick Schouw die van dichtbij Van Strien kansloos liet.


Overtredingen
Nog slechter werd het toen tien minuten later te flauw het duel ingaan van Blauw Geel'38 Tiago Faria de Silva in stelling bracht. De dreumes van Halsteren liet iedereen figureren en schoot 0-2 binnen.  Jeroen Beerendonk kreeg een opgelegde kans voor 0-3 maar raakte de bal niet goed en bleef het bij 0-2. Er tekende zich een slecht scenario af voor Blauw Geel'38. Maar de druk van de bezoekers ebde wat weg. Wel werden er over en weer stevige overtredingen gemaakt. Bart Dietvorst van Halsteren en Freek Langermans zagen de gele prent voor hun respectievelijke neuzen. Brian Peters had de beste kans op de aansluitingstreffer maar kopte van dichtbij in de handen van doelman Roy de Weert.


Renovatie
Na rust kreeg Sten van Vessem de bal op het bekende presenteerblaadje van Danny Verbakel. De man uit Sint Michielsgestel schoot rakelings over. Het meest fatale moment kwam na een uur spelen. Langermans vergreep zich aan Faria de Silva en kreeg zijn tweede geel en kon vertrekken. Dat de kans op succes met tien man tot bijna nul waren gereduceerd was wel duidelijk. Het geloof kwam weer terug na het doelpunt van Sten van Vessem. Verbakel zette hoog in waar de ingevallen Koen van Zutven doorkopte op de inlopende Van Vessem die hoog in het dak raak schoot: 1-2. Het werd een rommelige eindfase waar Blauw Geel alle risico's nam, maar daar bleef het bij. Halsteren boekte alweer de vierde zege na de winterstop. De renovatie van het elftal heeft het team geen windeieren gelegd.

Blauw Geel'38: Van Strien, Van Loon, Van den Akker, Van Vessem, Langermans, Korkmaz (71. Boulghalgh), Van der Sanden (68.Scheepers) , Schilders, Ramadan (68. Van Zutven), Verbakel, Peters.


Uitslagen Hoofdklasse B:
-Blauw Geel'38 - Halsteren 1 - 2
-DESO - Groene Ster 2 - 3
-Dongen - Gestel 1 - 2
-DOSKO - Vlissingen 2 - 0
-EHC - O.S.S.'20 0 - 3
-Gemert - UDI'19 0 - 1
-TOP - Baronie 2 - 3

Stand Hoofdklasse B:
1. Dongen 17-42
2. O.S.S.'20 19-39
3. EHC 19-38
4. Gestel  18-30
5. UDI'19 18-30
6. Vlissingen 19-28 (gaan nog 4 vanaf)
7. Halsteren 19-27
8. Blauw Geel'38 18-23
9. Gemert 19-23
10. DOSKO 19-23
11. Groene Ster 18-22
12. DESO 17-17
13. Baronie 19-17
14. TOP 19-6

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant