4H: De eerste zege voor FC De Rakt is een feit !

Voetbal 16 keer gelezen

OSS/UDEN | FC De Rakt heeft er achttien wedstrijden op wachten maar nu was het dan zover: de mannen uit Uden wonnen voor het eerst dit seizoen een wedstrijd in de competitie. Op eigen veld werd WEC met 2-1 aan de snel uit de remise gehaalde zegekar gebonden. Berghem Sport profiteerde optimaal van de misstap van FC Schadewijk. De Berghemmers veegden SDDL met 6-1 van 'de plak' af.

FC De Rakt-trainer Theo Hageman was na afloop een blij man. Hageman:"Ja, als je hier zo lang op wacht is het mooi dat het een keer lukt natuurlijk. We hebben hard gewerkt en het zo een beetje afgedwongen." Na een schot van Rens van de Rakt was het Roy Timmers die de ontstane rebound binnenliep en zodoende de gastheren na een uur aan de leiding bracht: 1-0. Daarna had Tim Wiendels een fraaie crossbal in huis richting Boy Kennis die 2-0 maakte. Vlak voor tijd maakte WEC 2-1 waardoor het nog even spannend werd maar uiteindelijk bleef een uitgelaten FC De Rakt dus toch overeind.

Berghem Sport - SDDL 6-1

SDDL had weinig te vertellen tegen een dominerend Berghem Sport. Al na twintig minuten stond het 3-0 en was de wedstrijd beslist. Uiteindelijk liep de score op naar een niet eens geflatteerde 6-1 einduitslag. Berghem Sport doet daarmee goede zaken in de strijd om de titel en lijkt ineens weer de topkandidaat. Bram Kappen was de man van de dag door drie keer te scoren maar ook Jeffrey van Oss was met twee goals aardig bezig. Gijs Kappen maakte het halve dozijn vol.

Festilent - NLC'03 1-1

Over de gehele wedstrijd bekeken had Festilent de betere en meeste kansen maar toch was het niet onverdiend voor de bezoekers dat men een punt aan het duel in Zeeland overhield. Al na zes minuten was het 0-1 toen Thijs van Amstel met een steekbal Stefan de Man wegstuurde die vervolgens goed zijn lichaam gebruikte en beheerst afrondde. De gelijkmaker van Festilent kwam een half uurtje later.. Na een afgeslagen bal haalde Jochem Fleuren verwoestend en fraai uit: 1-1. Zoals gezegd was Festilent daarna wat bovenliggend maar dat veranderde in de laatste tien minuten want toen moesten de gastheren met een man minder verder. Toen kreeg NLC'03 via Wouter Bijl en Stefan de Man nog kansen om 1-2 te maken maar dat zou iets teveel zijn geweest voor de gasten.

WHV - SES 0-2

WHV speelde een aardige eerste helft maar vergat zichzelf te belonen met een goal. Een situatie zoals wel vaker met de mannen uit Loosbroek. Overigens trad WHV aan zonder een aantal vaste basisspelers en dat is met een smalle selectie altijd lastig. Toch waren er dus kansen maar verzuimde men om te scoren. SES deed dat op slag van rust wel ineens en dat gaf WHV een harde knauw. Toen Jari Lukassen met een fraaie knal 0-2 maakte was het een beetje over voor de thuisploeg. De rust ontbrak om echt terug te slaan waardoor SES een gewonnen wedstrijd speelde.

SCMH - Boskant 2-1

Ollandia - Estria 1-1

De gasten begonnen sterk en kwamen via Jeroen Peters al binnen vijf minuten aan de leiding: 0-1. De bezoekers wilden doordrukken maar Ollandia gaf zich niet gewonnen. Acht minuten na de hervatting was het Erven die de 1-1 aantekende. Daarna kwam in de stand geen verandering meer.