Afbeelding

DESO verliest en vreest voor nacompetitie

Voetbal 174 keer gelezen

OSS | DESO zit in de hoek waar de klappen vallen. Vandaag werd het duel met rechtstreekse concurrent Groene Ster met 2-3 verloren. De Ossenaren blijven daardoor op een nacompetitieplek staan en hebben nog negen wedstrijden om zich proberen rechtstreeks te handhaven. 

Trainer Niels van Casteren kon vandaag beschikken over veertien spelers. Op de bank zaten doelman Bas de Bruijn en de niet geheel fitte Metin Alkir en Erkin Erciyas. Martijn van de Rijdt ontbrak in de selectie vanwege een blessure, Angelo Simone zat zijn laatste wedstrijd schorsing uit. Volgende week is Tobi Steeg geschorst. De spelers die vandaag vanaf minuut 1 startten, kwamen op het drassige veld in Oss op voorsprong. Het was Quincy Broers, spelend op het middenveld, die de Limburgse doelman klopte met zijn inzet. Nog voor rust namen de Limburgers echter de leiding. Twee keer slaagde de 36-jarige Remo Gielkens erin om Nick Leijten, in de belangstelling van FC Den Bosch, te verschalken. 

Afgekeurde goal
Donny van Herpen, nadenkend over zijn sportieve toekomst, bracht beide ploegen in de tweede helft op gelijke hoogte. Een vernieuwde voorsprong van Groene Ster bleef echter niet uit. Roel Schirra tekende halverwege tweede helft voor de 2-3 en daarmee ook voor de eindstand. DESO scoorde vlak voor tijd nog wel, maar die goal werd afgekeurd door de scheidsrechter, die afging op een vlagsignaal van zijn assistent. Door de nederlaag is het gat met 'het veilige' Groene Ster vijf punten, al mogen de Ossenaren nog wel een duel inhalen.

Trainer
DESO heeft Erwin van Breugel toegevoegd aan de technische staf van volgend seizoen. Zijn naam werd al langer genoemd in het geruchtencircuit, maar nu bevestigt de Osse club dat de huidige trainer van Blauw Geel'38 in Oss als trainer aan de slag gaat. Met het oog op volgend seizoen heeft DESO ook het jawoord van spelers Sven Danen (FC Schadewijk) en Jeroen van Schoonhoven (OJC Rosmalen).

Basisopstelling DESO: Nick Leijten, Bob Zonnenberg, Tobi Steeg, Edwin Huibers, Roy Govers, Serkan Ordu, Kaan Cevik, Quincy Broers, Sherry Kamara, Donny van Herpen en Nehkomi Veldt.

Uitslagen Hoofdklasse B:
-Blauw Geel'38 - Halsteren 1 - 2
-DESO - Groene Ster 2 - 3
-Dongen - Gestel 1 - 2
-DOSKO - Vlissingen 2 - 0
-EHC - O.S.S.'20 0 - 3
-Gemert - UDI'19 0 - 1
-TOP - Baronie 2 - 3

Stand Hoofdklasse B:
1. Dongen 17-42
2. O.S.S.'20 19-39
3. EHC 19-38
4. Gestel  18-30
5. UDI'19 18-30
6. Vlissingen 19-28 (gaan nog 4 vanaf)
7. Halsteren 19-27
8. Blauw Geel'38 18-23
9. Gemert 19-23
10. DOSKO 19-23
11. Groene Ster 18-22
12. DESO 17-17
13. Baronie 19-17
14. TOP 19-6

Bob Zonnenberg namens DESO. (Foto: Jo van Herpen)
Donny van Herpen namens DESO. (Foto: Jo van Herpen)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant