Vitesse'08 klopt Rhode in eigen huis, penalty tumult bij Volkel – Avanti'31

Voetbal 247 keer gelezen

Margriet pakte de zevende winst achtereen waar Martijn Kuijpers zijn competitiedebuut vierde met een fraaie treffer. Vitesse'08 legde koploper Rhode het vuur aan de schenen door met 1-3 te winnen. Hapse Boys dacht lang aan gelijkspel in Siebengewald , maar ging in de 88e minuut alsnog onderuit. Avanti'31 revancheerde zich in Volkel voor de thuisnederlaag begin deze competitie. FC Uden redt in ondertal een punt tegen Nulandia.

Avesteyn – Nooit Gedacht 0-1
Nooit Gedacht boekte een belangrijke zege op Avesteyn. Op een bar slecht veld was goed voetbal niet mogelijk. Veel lange halen en vroeg thuis was de tendens in Dinther. Na een 0-0 ruststand was het Nooit Gedacht dat in de tweede helft ging voor de winst. Juist in een fase dat Avesteyn het initiatief nam en een doelpunt (buitenspel?) zag afgekeurd, scoorde de bezoekers. A-junior Ken Bissels kapte en draaide zich vrij en gaf Michael van den Heuvel de kans de winnende binnen te schieten. Het laatste kwartier was het vaak billenknijpen voor de Geffenaren, maar de winst was een vaststaand feit.

Doelpoging van Avesteyn (Foto's Ad van Dooren)

Margriet – Vianen Vooruit 4-2
Lars Visser was het die de thuisclub in de 20e minuut op voorsprong schoot. Zes minuten later was het al 2-0. Joey Schuurmans nam een korte corner, kaatste en kreeg de bal terug waarna hij de bal in de lange hoek schoot. Rob van Raaij kreeg na 25 minuten zijn tweede rode kaart dit seizoen nadat hij de doorgebroken Schuurmans onderuit haalde. Een klein dompertje voor rust was 2-1 door Roy Damen die profiteerde van balverlies bij Margriet. Vianen Vooruit speelde toen al na het rood van Van Raaij in ondertal. Na rust werd het nog erger nadat Mik Boogaard mocht scoren toen heel Margriet bleef staan. De vreugde om dat doelpunt bij de ploeg uit Vianen duurde niet lang nadat Martijn Kuijpers zijn officiële debuut bij Margriet opluisterde met een pegel van rond de twintig meter strak in het kruis: 3-2. Bij Vianen Vooruit knakte er wat en kon Joey Schuumans, met dank aan Rob Ooms, met een fraaie lob de 4-2 eindstand bepalen.

Rhode – Vitesse'08 1-3
Twee over de gehele wedstrijd weinig aan elkaar toegevende ploegen. De thuisclub kwam een na een half uur spelen op voorsprong. Een doelpunt dat in de 29e minuut viel door Joep van de Mortel die een steekballetje van Brant van de Wijdeven wist af te ronden. De Rhodenaren vergaten op slag van rust de 2-0 binnen te schieten. Na rust was het Vitesse'08 dat het voortouw nam. In een periode van tien minuten kantelde de partij volkomen. Rob Janssen kegelde in de 60e en 64e minuut met twee fraaie doelpunten de stand naar 1-2. Vijf minuten later was het Bjorn Hendriks die de 1-3 produceerde en daar bleef het bij. De reden was dat Rhode in Gennepse optie een makkelijke gegeven penalty zag gestopt door Vitesse'08 doelman Gerwin Noy. Mooie zege die als (maar ja als hé) Vitesse'08 de inhaalwedstrijden wint de ploeg uit Gennep aardig in de kop van de ranglijst brengt.

Boekel Sport – DAW 0-0
Een gelijk opgaande wedstrijd met kansen over en weer. De Beste waren er voor de bezoekers uit Schaijk waar Dirk van den Hoogen twee maal oog in oog met doelman Michiel Merks kwam, maar die toen zijn klasse weer eens toonde. Het bleef zoals aan het begin: 0-0. Meer kunnen we er niet van maken.

Boekel Sport - DAW (Foto's Ingrid Willems)

FC Uden – Nulandia 1-1
Met ieder een puntje daar moesten het FC Uden en de gasten uit Nuland mee doen. Nulandia nam in Uden halverwege de eerste helft een0-1 voorsprong door een doelpunt van Tom van de Ven. De ploeg van trainer Ton Berens vergat hierna de 0-2 te scoren. Lang bleef het 0-1 tot in de 85e minuut Dion Poels Marco van Lokven onderuit haalde wat hem direct rood opleverde. In ondertal was het toch thuisclub FC Uden dat loon naar werken kreeg. Patrick Witjes kwam door de midden schoot de 1-1 binnen.

Stormvogels'28 – Hapse Boys 2-1
Geen beste wedstrijd in Siebengewald van Hapse Boys waar overigens ook de thuisclub niet echt kon imponeren. Johan Vullings: "Het was de wedstrijd van de lange halen. Een veld waar eigenlijk goed voetbal niet mogelijk was. In de 13e minuut komen we op voorsprong. Tim Janssen weet de kruin van Joris van de Groes te vinden die er koppend 0-1 van maakt. Na rust werd het onrustig." Stormvogels kwam in de  65e minuut op 1-1 door Thomas Cremers een doelpunt dat fel werd aangevochten door Hapse Boys omdat Cremers de bal in buitenspelpositie kreeg aangespeeld. Hapse Boys streed dapper, maar moest in de 87e minuut toch nog capituleren. Een afgeslagen aanval bracht de bal bij Ingo Custers die aan de tweede paal binnen kon tikken: 2-1. "Heel zuur als dat weer in de slotfase gebeurd en je met lege handen staat. Volgende week moeten we maar eens winnen als Avesteyn naar Haps toekomt", aldus Johan Vullings, trainer van Hapse Boys.

Volkel – Avanti'31 2-4
Een gevoelige nederlaag voor het elftal van trainer William van der Steen. Scheidsrechter Kessels lag behoorlijk onder vuur bij de thuisclub. Keeper Tom Jacobs en aanvoerder Ruud Verstegen waren geschorst en bleven in het nette pak. De bezoekers kwamen in de 20e minuut op voorsprong nadat Geert van Heeswijk de bal uit een vrije trap van zeker 20 meter langs de muur en keeper Thomas Kuijpers pegelde. Stijn van Cuijk zette Luuk van den Elzen vrij voor Stef van Kaathoven, doelman van Avanti'31 die zijn doel goed verkleinde. De 1-1 kwam toch en via een verwoestend schot van Rik Verwijst. Nog voor rust werd het zelfs 2-1 door een doelpunt van Van den Elzen met dank aan Tonny van den Berg van wie de assist kwam. Na rust een feller Avanti'31 dat in de 60e minuut 2-2 maakte door Jody van de Burgt met een mix tussen een schot en een voorzet. Volkel zakte weg en de bezoekers profiteerde. Bas van Gaal glipte de zestien van Volkel binnen  en werd onderuit gehaald. Geert van Heeswijk  schoot de door Volkel sterk bekritiseerde pingel binnen 2-3. Volkel protesteerde heftig omdat Scheidsrechter Kessels weigerde de bal op de stip te leggen toen Bob Linders onderuit werd gehaald. Volgens Avanti'31 trainer Ronny Everaerts terecht. "Ik vond dat Volkel gelijk had deze bal had op de stip gemoeten." Het fraaiste doelpunt kwam in de 95e minuut van Van de Burgt die met een lob over 40 meter Kuijpers kansloos liet.

Volkel - Avanti'31 (Foto's Lars Bongers)