De man van de loepzuivere hattrick Kevin Reijnders wordt op de huid gezeten door een verdediger van Real Lunet (Foto: Toon Gerrits)

2H: Erp onderuit bij BVV, Volharding wint bij Real Lunet

Voetbal 153 keer gelezen

Best Vooruit wist een einde te maken aan de mooie winstserie van EVVC. Het Vinkelse Waterloo lag deze middag in Best. BVV won van Erp met 3-1 en voor Venhorst hoe dapper ook lijkt de langste tijd in de tweede klasse voorbij te zijn. Prinses Irene doet het prima en blijft successen boeken. Vanmiddag moest dat Helvoirt ervaren.

EVVC kon de successen reeks niet voortzetten. In Best werd met 2-1 verloren van Best Vooruit. Pim van der Doelen had al na 10 seconden de 0-1 op zijn schoen maar schoot langs. Na een dubbelblanke ruststand was het Brian van Schijndel die de gastheren op een 1-0 voorsprong zette. Bram Toebes kreeg een domme rode kaart omdat hij Nicky van der Heijden bewust en uit revanche, omdat de scheidsrechter niet wenste te stoppen voor een blessure, onderuit haalde. Ondanks het ondertal belette dat opnieuw Van Schijndel niet de 2-0 voor zijn rekening te nemen. In de 90e minuut pas kon EVVC middels Rob van Dijk wat terugdoen. Zelfs in de diepe blessure tijd kreeg EVVC nog kansen, maar de punten bleven ongetwijfeld tot opluchting van trainer Jurgen van Wanrooij c.s. in Best.

Venhorst – Sparta'25 0-3
Voor Venhorst begint de degradatiestrijd serieus in beeld te komen. Vandaag won het Laarbeekse Sparta'25 met 0-3. Dat betekend dat Venhorst in acht dagen tijd tien goals krijgt te verwerken wat in schril contrast staat met de successen van vorig seizoen. Al in de achtste minuut was het uitblinker Jaccy van den Enden (legde weer een groot stempel op de wedstrijd) die de 0-1 binnenschoot. Venhorst kreeg kansen uit een paar corners, maar tastbaar succes werd het niet. Na rust was het Ron Brouwers die de 0-2 maakte en was het over en uit. Van den Enden zelf tekende voor het slotakkoord met zijn treffer naar 0-3. Paul van Lankveld kreeg rood (twee maal geel) en eindigde Venhorst in ondertal.

BVV – Erp
De bezoekers uit Erp keken na twee minuten al tegen een 1-0 achterstand aan. Nog confuus van de klap werd het in de twintigste minuut 2-0. Trainer André cornelissen van Erp: "Ja, dat weet je het wel. Dat herstel je niet zomaar even. De wedstrijd was bij tijden schandalig hard. Daar gebeurde dingen op het veld die echt niet door de beugel konden en die dan niet worden gezien. Ik wil het hier bij laten." Na een half uur kregen Roel Schouten en Marcel Claasse echt dotten van kansen maar tot ergernis van de bank en supporters werden ze gemist. Na rust werd het al na drie minuten 3-0 en was het over en uit. Twintig minuten voor tijd maakte Luuk Barten3-1 en daar bleef het bij.

Helvoirt – Prinses Irene 1-2
Op de successenreeks van Prinses Irene staat geen maat. Zondagmiddag won de ploeg van trainer John Meijs met 1-2 bij kampioenskandidaat Helvoirt. Door de zege zijn de oranjemannen plots zelf favoriet voor de titel. In Helvoirt kwam Prinses Irene na een half uur op voorsprong door jeugdig talent Wibe van Rooij. Tien minuten later schoof Martijn van Vugt (eigenlijk een gelegenheidsspits) de 0-2 binnen. Pas in de 88e minuut konden de gastheren wat terugdoen via Collin van den Berg.

Real Lunet – Volharding 1-4
De koppositie is net een matrozen liefde. De een na de ander meldt zich voor de bovenste plekken. Met nog acht ronden te gaan wordt het met de week spannender. Een compliment aan de competitieplanner in deze. Na een wat mindere periode ging de beer bij Volharding weer eens goed los. Eerst nog kwam Real Lunet op voorsprong door een treffer van Mehmet Alp, maar een paar minuten later kwam Volharding langszij via Mark Blenckers. Na rust werd het de middag van Kevin Reijnders die zijn bijsluiter scoren met drie treffers extra gestalte gaf. Een keurig 1-4 zege waar Volharding volgende week competitie laatste Venhorst ontvangt.

Mierlo Hout – Heeswijk 0-0
Heeswijk hield het vanmiddag op een ouderwetse Frits van Turenhout 'nul – nul' Voor de tweede week op rij mocht Heeswijk op bezoek in Helmond. Waar de meegereisde supporters vorig weekend een doelpuntrijke partij voorgeschoteld kregen, stond het scorebord nu na 90 minuten nog steeds op 0-0. Het team van trainer Marc van de Ven had het betere van het spel en de beste kansen, maar uiteindelijk was het gelijke spel een juiste weergave van de krachtsverhoudingen. De gasten begonnen sterk aan de partij en konden steeds onder de druk van Mierlo-Hout uitvoetballen. De eerste kans was voor Wouter van Dijke die het doel deze keer niet wist te vinden. Niet veel later verlengde diezelfde Van Dijke naar de mee opgekomen Stef Adank, maar deze schoot te snel en te hoog waardoor doelman Twan vd Luitgaarden niet in actie hoefde te komen. Na bijna een half uur leek het eerste doelpunt dan toch te vallen toen Tjeu van Alebeek Van Dijke diep stuurde en de Heeswijk-spits beheerst wist af te ronden. De goed leidende scheidsrechter Kerkhof keurde de treffer op advies van zijn grensrechter echter af vanwege buitenspel. Aan de andere kant werd de thuisploeg af en toe dreigend, maar de Heeswijk-defensie wist telkens op tijd in te grijpen waardoor echte kansen uit bleven.

Zonnig duel tussen Mierlo-Hout en Heeswijk levert geen doelpunten op (Nico van Doorn)