Anne Horck werd afgelopen zondag matchwinner.
Anne Horck werd afgelopen zondag matchwinner.

Geel-Zwart wint in extremis van Tegelen

Sport 176 keer gelezen

VEGHEL | Na een voorbereiding van een maand, met conditietrainingen, oefenwedstrijden en zelfs een clinic van Marc Lammers, ging het afgelopen zondag weer om de drie punten op de velden van Geel-Zwart. Tegelen kwam op bezoek, de ploeg die met vier punten onderaan staat. Toch was er geen reden om te denken dat dit een makkelijke pot zou worden, Tegelen staat namelijk bekend om hun zeer verdedigende spel en krijgt relatief gezien weinig tegengoals te verwerken.

Het spelbeeld was eigenlijk de hele wedstrijd hetzelfde. De Veghelse dames domineerden 70 minuten lang en ze probeerden een gaatje te vinden in de Limburgse defensie. Dat lukte echter niet. Door slordigheden en verkeerde keuzes werd het een moeilijke middag voor Geel-Zwart. Tegelen trok zich massaal terug in het eigen 23-meter gebied en probeerde de boel op slot te gooien. 

Strafbal
Lang bleef de brilstand op het scorebord staan, maar het geloof in de overwinning was nooit weg. Uit de zoveelste kans schoot Veerle Slippens op goal en werd de bal op onreglementaire wijze door een speelster met het lichaam van de lijn gehaald. Met nog twee minuten op de klok kreeg Geel-Zwart een strafbal. Anne Horck bleek een koele kikker, want ze schoot de bal strak in de linker hoek. Tegelen voelde zich bestolen, maar al met al was dit een meer dan verdiende overwinning voor Geel-Zwart. Zwaarbevochten dat wel.

Doelsaldo
Ondanks de drie punten zakt Geel-Zwart op doelsaldo een plekje op de ranglijst en staat het nu zesde. Volgende week staat de uitwedstrijd in en tegen Drunen op het programma, op dit moment de nummer zeven van de competitie.


 

Afbeelding
Anne Horck besliste vlak voor tijd de wedstrijd uit een strafbal.
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant