Op Eerste Paasdag wordt de Noordkade omgetoverd tot een bijzondere markt.
Op Eerste Paasdag wordt de Noordkade omgetoverd tot een bijzondere markt.

Eerste editie Food and Happiness Fair

Algemeen 267 keer gelezen

VEGHEL | Veghel is vanaf 27 maart een nieuw evenement rijker. Op die zondag, Eerste Paasdag, vindt de eerste editie van de Food and Happiness Fair in de Proeffabriek plaats. Een markt waar ambachtelijke en traditionele streekproducten, kunst, cultuur, live-muziek en vooral 'proeven' centraal staan. Leuk, lekker en vooral boordevol Brabantse gezelligheid voor jong en oud.    

Geen braderie met telefoonhoesjes, maar kraampjes met ambachtelijk jam, lokale honing, delicatessen en andere bijzondere seizoensproducten. Verbinden, versterken, inspireren en samen groeien, dat is het credo. "Hard werken, de handen ineen en eerst zaaien om te oogsten", wordt er verteld bij de Proeffabriek. "We maken ons hard om écht het verschil te maken. De Food and Happiness Fair is de gezelligste food- en versmarkt van Brabant en we bieden elke maand een verrassende actie."
De gratis toegankelijke fair is opgedeeld in vier gebieden: Food Inspiration, Food Street, Brabantse Braderie en Entertainment. Kinderen kunnen deelnemen aan inspirerende workshops van Kunststof Kinderatelier. Kortom: Dé plek waar alles draait om lekker eten, drinken en vooral genieten.

Bijzondere producten
Het coöperatieve karakter van de CHV, waar meer dan een eeuw geleden met vereende krachten, voor grote economische groei en bloei werd gezorgd, werkt nog steeds in Veghel. In 2016 worden op dezelfde plek de handen ineen geslagen in de Proeffabriek. Centraal staan de vier pijlers: Brabants, lokaal, ambachtelijk en innovatief. Het thema van de eerste fair op Eerste Paasdag is uiteraard Pasen. Iedereen kan er sfeer proeven, inspiratie opdoen en natuurlijk bijzondere producten zien, proeven en kopen. Het initiatief wordt gezamenlijk ondersteund door alle ondernemers die actief zijn in de Proeffabriek waaronder Noord Coffee Roasters, Davino, Jumbo, Voets Specialiteiten, Afslag Veghel, Dé Bierspecialist, Tinks, Pieperz, Maison van den Boer en Wine2proof. Deze partijen zijn zelf ook nadrukkelijk aanwezig op de Fair. Zo zorgt Jumbo voor een pluktuin waar iedereen zelf een boeket kan samenstellen van verse bloemen. Maison van den Boer is met een grote foodtruck aanwezig waarin heerlijke culinaire Paaslekkernijen worden aangeboden.

Het is iedere laatste zondag van de maand Food and Happiness Fair op de Noordkade in Veghel.
Als ondernemer meedoen aan de Food and Happiness Fair? Dat kan. Neem contact op met info@proef-fabriek.nl. Kijk voor meer informatie en updates op www.proef-fabriek.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant