Samenwerking tussen Area, Gemeente Veghel, De Loods en Burgtbouw.
Samenwerking tussen Area, Gemeente Veghel, De Loods en Burgtbouw.

Samen bouwen én huren in Veghels Buiten

Wonen 262 keer gelezen

VEGHEL | Met de plaatsing van een bouwbord aan de Erpseweg kondigden de gemeente Veghel, De Loods Architecten, Area Wonen en bouwbedrijf Burgtbouw afgelopen december de start aan van een unieke samenwerking in buurtschap De Eeuwsels in Veghels Buiten. Maandag werd deze samenwerking formeel vastgelegd in een overeenkomst.

In De Eeuwsels komen twaalf koopwoningen en acht huurwoningen, in kleine rijtjes rondom een gezamenlijk erf. De gemeente start deze week met het bouwrijp maken van de grond en nog voor de zomer wordt gestart met het bouwen van de woningen.
De koopwoningen worden gerealiseerd als zelfbouwproject in zogenaamd Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. De kopers ontwerpen samen hun ideale huizen, onder de deskundige begeleiding van iedereenkanbouwen.nl. Ook het hele bouwproces gebeurt gezamenlijk en onder begeleiding. Zelf bouwen is zo erg makkelijk en betaalbaar.

Ook huurhuizen
Naast het zelfbouwproject komen er acht huurwoningen voor woningcorporatie Area in buurtschap De Eeuwsels. Wethouder Margriet Bräuner is blij met beide initiatieven: "Als gemeente zijn wij trots op het feit dat de eerste ontwikkelaars gaan bouwen in Veghels Buiten. De verkoop van bouwkavels aan particulieren in Veghels Buiten gaat goed, maar vanaf nu is er ook een ruimere keuze aan koop- én huurwoningen in dit prachtige gebied."

Nog plek
In het zelfbouwproject zijn nog enkele plaatsen en kavels beschikbaar. Kijk op www.veghelsbuiten.nl voor meer informatie. Area Wonen start in juni met de toewijzing van de huurwoningen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant